Restoran Orašac

Odličan roštilj i fenomenalna jela spremljena po receptima srpske kuhinje odlika su jednog od vodećih restorana nacionalne kuhinje u Beogradu. Zvuci tambura i melodije starogradskih pesama podstiču goste da se uvek vraćaju ovom restoranu, poznatom i pod nazivom Skadarlija na Bulevaru.

Bulevarska Skadarlija, odnosno restoran Orašac, je jedno od poslednjih mesta u bulevar Kralja Aleksandra, ali i u užem centru Beograda, koje nije izgubilo svoju tradicionalnu prepoznatljivost. Kao što smo predhodno naveli, ceo koncept ovog restorana jeste nacionalna kuhinja, pravljena po autentičnim receptima i služena u autentičnom ambijentu.

Čuvari su tradicije kako hranom koju služe tako i enterijerom. Ulaskom u prostor Restorana Orašac vratićete se u vreme stare Srbije i naših najvećih velikana. I ako je nameštaj i dekoracija stara nećete imati utisak kao da ste u muzeju nego kao da ste se zaista vratili kroz vreme i pijete iz metalnog lončeta, jedete iz metalnog tanjira, a rakiju služe u fićoku (za one koji ne znaju fićok se još zove unuče ili čokanj).

Beer Style preporuka–Kada smo stigli u ovaj restoran već smo znali šta želimo. Čuli smo da spremaju odličnu mućkalicu. Ciljano smo došli i ciljano naručili mućkalicu, a uz nju poručili i jedno svetlo lager pivo. Ne znamo šta je tačno bilo u ovoj mućkalici, jer je reč o tajnom receptu šefa kuhinje, ali jelo je bilo perfektno. Korektno začinjeno i nije bilo prekuvano, a ono najbolje je koliko ova mućkalica ide dobro u kombinaciji sa dobro rashlađenim lager svetlim pivom. Restoran Orašac nam je bio jedno potpuno novo iskustvo, a preporučujemo ga svima koji vole dobru kuhinju, nacionalna jela i tradicionalne recepte – sve u svemu iskustvo koje ne treba propustiti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1