
Kako se pravi pivo
Ako ste rešili da sami skuvate svoje pivo dobro bi bilo da se posavetujete sa nekim ko je to već
Ako ste rešili da sami skuvate svoje pivo dobro bi bilo da se posavetujete sa nekim ko je to već
Matador iz pivare Tron je prva srpska Red IPA i to je pivo koje će vas sa prvim gutljajem izludeti
Grimbergen Blanche je svetlo, pasterizovano, mutno, pšenično pivo. Reč je o poznatom belgijskom manastiskom ejl pivu. Ovo pivo je prvi
U neka davna vremena, sredinom Srednjeg veka, dok su osnivane prve pivare u sklopu tadašnjih manastira ili opatija, proces fermentacije
Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala, poslužiti uz lager pivo – Prijatno
Tut Gut – poznat i omiljen proizvod nekadašnje Zrenjaninske pivare ostao je u sećanju mnogih koji su obožavali to bezalkoholno osvežavajuće piće.
Često primetimo da kod nas svetski trendovi dolaze sa zakašnjenjem. Takav je slučaj i sa zanatskim pivarstvom, koje se primilo jako dobro i dobrodošlo.
U subotu 15.09.2018. Bar Tehnolog's dogs poziva na pivo i klopu. Točiće se pivo iz 12 točilica. NikkiLeeMan zadužen je
Interesantno je istaći da se Niško pivo u jednom delu proizvodnje priprema na tradicionalan način.
Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.
Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.
Priznaju da su u početku poprilično bili neupućeni u posao, te su mislili da hmelj može da se kupi i u poljoprivrednim apotekama.
Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.
Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala, poslužiti uz lager pivo – Prijatno