
Ljubav na prvi gutljaj – Franziskaner!
Vreme je da probate novo, elegantno pivo iz Nemačke – Franziskaner! Najstarije pšenično pivo na svetu, poteklo iz Bavarske još
Vreme je da probate novo, elegantno pivo iz Nemačke – Franziskaner! Najstarije pšenično pivo na svetu, poteklo iz Bavarske još
Danas vam predstavljamo vodič za početnike, a koji će vam lako i sažeto opisati karakteristike uobičajenih stilova kraft piva Ako
Bavaria je čist, premium, kvalitetan pilsner prirodnog, nežnog voćnog ukusa koji podseća na bananu. Ovaj prepoznatljiv ukus duguje posebnoj recepturi,
Comunale Café e Cucina je jedan od prvih restorana zaslužnih za transformaciju do tada napuštene i zaboravljene Beton Hale u
Predstavljamo vam interesantan recept za palačinke s kukuruznim brašnom u koje se sipa pivo.
Kako bi ostali hladne glave, donosili prave odluke i ostali neustrašivi dok igrate Metro Exodus mi vam savetujemo da uz
Mini pivare ne iziskuju velika ulaganja i za njih nije potreban veliki prostor – male su i praktične, jednostavne za
Belgijanci su naročito ponosni na svoju pivsku tradiciju, čija istorija datira do početka 11. veka, a diče se i jedinstvenim
Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.
Interesantno je istaći da se Niško pivo u jednom delu proizvodnje priprema na tradicionalan način.
Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.
Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.
Priznaju da su u početku poprilično bili neupućeni u posao, te su mislili da hmelj može da se kupi i u poljoprivrednim apotekama.
Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.