
Prvi festival zanatskog piva u Apatinu
Prvi festival zanatskog piva u Apatinu održaće se 23. decembra u sali „Čović still“, Srpskih Vladara br. 46 sa početkom u 18h
Prvi festival zanatskog piva u Apatinu održaće se 23. decembra u sali „Čović still“, Srpskih Vladara br. 46 sa početkom u 18h
Comunale Café e Cucina je jedan od prvih restorana zaslužnih za transformaciju do tada napuštene i zaboravljene Beton Hale u
Sredinom oktobra ove godine, na Novom Beogradu, otvorena je Impuls hala i Srbija je dobila prvu dvoranu, specijalizovanu isključivo za
Pivo je godinama najpopularnije alkoholno piće u Srbiji, a razlog je činjenica da je najjeftinije najdostupnije, najisplativije i najpraktičnije za potrošače.
Pivara Kabinet je od svog osnivanja, pa do danas, na tržište plasirala veliki broj pivskih stilova i podstilova, ali ovo
U samom centru Novog Sada, na krovu tržnog centra „BAZAR“, 30. novembra 2006. godine, počeo je sa radom jedan od
Recept za pivo je najstariji pronađeni recept do sada. Stari Egipćani su zaslužni za prvi recept koji opisuje proizvodnju piva.
Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se
Interesantno je istaći da se Niško pivo u jednom delu proizvodnje priprema na tradicionalan način.
Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.
Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.
Priznaju da su u početku poprilično bili neupućeni u posao, te su mislili da hmelj može da se kupi i u poljoprivrednim apotekama.
Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.
Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala, poslužiti uz lager pivo – Prijatno