Kontakt
- Marka Kraljevića 4
- Valjevo
- pivo@tchardak.com
- +381 60 0221613
- http://tchardak.com/
Kada je pre desetak i nešto više godina Carlsberg na domaće tržište izbacio svoje Božićno pivo, bilo je to pravo
Naučnici su otkrili način na koji mogu da naprave održivo gorivo od piva. Hemičari sa Univerziteta u Bristolu već dugi
Odabrali smo najpopularnije pivske stilove i na osnovu njihovih karakteristika pokušali da saznamo šta govore o njihovim konzumentima Verovali ili
Zadnjih godina otvoren je veliki broj kraft pivara u Srbiji, a ponuda im je impresivna i često zna da zbuni
Da li povećana konzumacija piva pomaže u prevazilaženju stresa ili stvara još veći?
Zbog čega uz ribu i riblju čorbu služiti samo bela vina, kada postoji veliki broj lagera na našem tržištu, a
Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog
Svaki iskusni pivopija zna da osim kvaliteta i karaktera ukusa, najveća razlika između kraft i industrijskog piva jeste konzistencija.
Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.
Priznaju da su u početku poprilično bili neupućeni u posao, te su mislili da hmelj može da se kupi i u poljoprivrednim apotekama.
Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.
Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala, poslužiti uz lager pivo – Prijatno
Sinđelić pivo je svetlo i lakših nota i sadrži 4, 2 odsto alkohola, a namenjeno je svima koji vole laganija piva i sa manje gorčine.
Kreator ovog pivskog delikatesa je majstorski tim iz pivare Kabinet i to pod dirigentskom palicom Dejana Maksimović Maxa.