Pivara Inat

Mlada iperspektivna kraft pivara, koja je u proteklih godinu dana postala jedna od najčešće spominjanih na domaćem tržištu

 

Pivara Inat je svoja piva počela da kuva 2017. godine u Jagodini. Od 2018. godine nalaze se u Umki, prigradskom naselju Beograda. Trenutni kapacitet ove pivare je 15 000 litara mesečno. Planiraju da u narednom periodu pokrenu svoj taproom, sa malim restoranom i prenoćištem za pivopije. Postoji još ideja, ali više vole da pričaju o njima kada postanu više od teorije. Kraft pivarstvom su počeli da se bave zbog jednostavnog zasićenja standardnim industrijskim pivom. Želeli su da svoj doživljaj kvalitetnog piva podele sa drugima. Posvećeni su proizvodnji lagera, ali kao pravi krafteri ne mogu ni bez ejla. Distributivna mreža Inata je u razvoju. Za sada pivo proizvedeno ovde u Umki i toče u pet svojih picerija, a sarađuju sa još desetak lokala.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

 

Inat Lager

Inat Lager, je lager nemačkog tipa, te pivsko osveženje punog ukusa. Ovo je najpopularniji stil piva kod nas. Iako ljubiteljima kraft piva nije naročito izazovan, dobar lager će vas i iznenaditi, te vas obasutisvežim začinskim i cvetnim aromama, a na samom kraju oduševiti jasnom, pikantnom i gorkom završnicom. Inat Lager ima laganu teksturui one starije potsetiće na piva njihove mladosti.

 

Stil Lager                                        

Alkohol 5%

Preporučena temperatura serviranja 5 – 7 C

 

Inat IPA

Inat IPA je zavodljivo pivo citrusnih nota. Dobro izbalansirano pivo, punog ukusa, a kome šmek daje kombinacija dobro odabranih hmeljeva. Pivo koje ima sve karakteristike savremenih IPA – dobro zahmeljeno, svetle boje cilibara, jakog tela, relativno bistro i umereno gazirano, sa izraženim mirisom i aromama- pivo koje morate da probate.

 

Stil IPA                                              

Alkohol 6,5%

Preporučena temperatura serviranja 8 C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1