Pivara Kaš

Paleta piva ove sada već legendarne pivare je svedena, a fokus je na nekoliko stilova

 

Pivara Kaš postoji od 2016. godine. Nalazi se u starom delu Zemuna, odmah pored Dunava. Kapacitet ove pivare je 25 – 30 hiljada litara mesečno. U 2020.. godini planiraju da pažljivo prate tržište, kako bi na vreme reagovali i ispratili sve promene. Projekcija proizvodnje je na 15 hiljada litara mesečno. U kraft pivarstvo su ušli posle mladalačkih traganja i kućnog kuvanja piva, sa željom da rade nešto bolje i proizvode kvalitetna piva. Različita piva se menjaju, istražuju se ukusi i prati reakcija publike. Paleta piva je svedena, fokus je na nekoliko stilova. Tokom prethodne četiri godine proizvelo se dvanaest različitih etiketa, a rade se i sezonske varijante. Ne postoji strogo određena ciljna grupa, prodaja se radi kroz različite kanale, sa željom da se dopre do što šireg kruga ljubitelja piva.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

 

 

Bledoliki

Bledoliki je Pale Ale sa 20% pšenice. Radi se bez dry hopa i nema previše začinjavanja. Ovo pivo je odličan uvod u svet kraft piva.

 

Stil Pale Ale     

Alkohol 5,3%   

Preporučena temperatura serviranja 5 – 8 stepeni

 

Ryezen

Ryezen je tamno raženo pivo. Dobro izbalansirano, specifične arome. Najstariji i najpoznatiji proivod pivare Kaš.

 

Stil Rye IPA   

Alkohol 6,5% ABV         

Preporučena temepratura serviranja  5 – 8 stepeni

 

Hop Cup

Hop Cup je session pivo i izrazito je zahmeljeno. Pune arome, tanjeg tela, sa manjim procentom alkohola.

 

Stil Session IPA     

Alkohol 5,0%     

Preporučena temperatura serviranja 5 – 8 stepeni

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

KRAFT PIVO: Zamena za probiotike

Nova istraživanja ukazuju da određena kraft piva poseduju probiotičke bakterije koje pomažu pri održavanju zdravog digestivnog sistema.

Marlena kuva pivo

U sklopu radionice "Napravi svoje pivo", koju organizuje Pab Tavan, u subotu 22.09.2018. godine Marlena kuva pivo. Radionica počinje u

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora