Pivara Kaš

Paleta piva ove sada već legendarne pivare je svedena, a fokus je na nekoliko stilova

 

Pivara Kaš postoji od 2016. godine. Nalazi se u starom delu Zemuna, odmah pored Dunava. Kapacitet ove pivare je 25 – 30 hiljada litara mesečno. U 2020.. godini planiraju da pažljivo prate tržište, kako bi na vreme reagovali i ispratili sve promene. Projekcija proizvodnje je na 15 hiljada litara mesečno. U kraft pivarstvo su ušli posle mladalačkih traganja i kućnog kuvanja piva, sa željom da rade nešto bolje i proizvode kvalitetna piva. Različita piva se menjaju, istražuju se ukusi i prati reakcija publike. Paleta piva je svedena, fokus je na nekoliko stilova. Tokom prethodne četiri godine proizvelo se dvanaest različitih etiketa, a rade se i sezonske varijante. Ne postoji strogo određena ciljna grupa, prodaja se radi kroz različite kanale, sa željom da se dopre do što šireg kruga ljubitelja piva.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

 

 

Bledoliki

Bledoliki je Pale Ale sa 20% pšenice. Radi se bez dry hopa i nema previše začinjavanja. Ovo pivo je odličan uvod u svet kraft piva.

 

Stil Pale Ale     

Alkohol 5,3%   

Preporučena temperatura serviranja 5 – 8 stepeni

 

Ryezen

Ryezen je tamno raženo pivo. Dobro izbalansirano, specifične arome. Najstariji i najpoznatiji proivod pivare Kaš.

 

Stil Rye IPA   

Alkohol 6,5% ABV         

Preporučena temepratura serviranja  5 – 8 stepeni

 

Hop Cup

Hop Cup je session pivo i izrazito je zahmeljeno. Pune arome, tanjeg tela, sa manjim procentom alkohola.

 

Stil Session IPA     

Alkohol 5,0%     

Preporučena temperatura serviranja 5 – 8 stepeni

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

birra moretti

BIRRA MORETTI Kako pozicionirati pivski brend

Kompanija Heineken je svoju promociju piva Birra Moretti u Srbiji usmerila na mlade ljude, koji uživaju u vrhunskom i prestižnom ukusu, ali ne previše ekskluzivnom, što ovo pivo čini dostupnim za širi krug konzumenata.

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.