Restoran Šaran

Restoran Šaran predstavlja ugostiteljsku dušu Zemuna, ali i moderan alaski duh Zemuna. Šaran pleni i osvaja svoju publiku, pretoplom atmosferom, izvrsnom kuhinjom, domaćinskom toplinom usluge i vrhunskom ponudom u izboru dobre karte pića.

Pre više od jednog veka alas Vićentije Vukotić je u prizemlju svoje kuće otvorio kafanu, koja je, vrlo brzo, postala nadaleko čuvena po svojoj ribljoj čorbi jedijnstvenog ukusa, čija se tradicionalna receptura i danas koristi. Ova preslatka kuća, tik uz desnu obalu Dunava, pleni svojom arhitekturom i od svog nastanka okupljala je najslavnije ličnosti i imena iz raznih oblasti rada i života, a alasima je bila prvo mesto na koje su dolazili punih ruku sveže ribe, pravo iz svojih čamaca. To je ono čime se i danas Šaran ponosi.

Beer Style preporuka – Šaran je jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji, beogradski restoran koji se bavi konceptom domaćih ribljih specijaliteta. Ali pored rečnih, njihov meni poseduje i jela koja se prave od morskih riba. Tako da ima za svakoga po nešto. Pored svih svojih specijaliteta, najviše su poznati po njihovom izvanrednom ribljem paprikašu koji služe uz domaću testeninu. Hteli smo i sami da se uverimo da li je paprikaš toliko dobar, te smo ga i naručili uz dodatak jednog hladnog svetlog lagera. Odmah vam moramo reći – radi se o veoma ozbiljnom paprikašu. Domaća testenina samo dopunjava celu priču dok paprikaš vodi glavnu reč svojim izvanrednim i pikantnim ukusima. Pivo predstavlja savršen dodatak ovoj kombinaciji jer smiruje i uspeva lagano da izbalansira ukuse ribljeg paprikaša.

Restoran Šaran je pravo mesto za svakog ljubitelja kvalitetne rečne ribe, ali i jela spremljenih od ribe.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1