Restoran Madera

Restoran Madera se nalazi u samom srcu Beograda. Na mestu gde se danas nalazi restoran Madera najpre je otvorena kafana Smederevo, gde su se okupljali kočijaši i amali. Potom je, u duhu moderne, podignuta višespratna zgrada čije je prizemlje 1937. godine krasila kafana – restoran Madera.

U ovom restoranu okupljali su se gradski boemi, čuveni umetnici i novinari, koje su popularno nazivali “maderašima”. Današnji, moderan izgled Madera je dobila u maju 2003. godine.

Beer Style preporuka – Restoran Madera je beogradski restoran koji se bavi već dobro poznatim konceptom centralnoevropske, međunarodne i italijanske kuhinje. Njihov meni obuhvata više kuhinja, šta više poseduje i opcije za vegetarijance, vegane i osobe koje paze na unos glutena. Što bi rekli, za svakog po nešto. Ono što bi vas privuklo ovom restoranu jeste kvalitetna hrana, lep i ugodan ambijent, stručno osoblje i korektne cene. Tokom posete Maderi bili smo poprilično gladni i željni dobrog piva. Posle malo razmišljanja, odlučili smo da bi njihov juneći file „Madera“ uz svetlo lager pivo bio pravi pogodak. Tako smo naručili, i nismo se pokajali. Reč je o fileu od bifteka koji je serviran uz „Madera“ sos, pileću džigericu i pečurke. Juneće meso je bilo sveže i lepo pripremljeno, savršeno je išlo u kombinaciji sa jedinstvenim „Madera“ sosom i pilećom džigericom. Pečurke i pivo su išle kao savršeni dodatak ovoj kombinaciji, pošto su ubacivali novu dimenziju ukusa u celu priču. Ako ste u prilici, mi vas savetujemo da posetite Maderu, nećete se pokajati.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1