Restoran Kalemegdanska terasa

Kalemegdanska terasa je jedan od retkih beogradskih ugostiteljskih objekata koji od svog nastanka, sada već dalekih tridesetih godina prošlog veka, radi na istom mesu. Restoran raspolaže sa 250 mesta i još 100 dodatnih mesta koja se nalaze na otvorenoj terasi, sa koje se pruža magičan pogled. Pored “a la cart” fine dining ponude, restoran je poznat po organizovanju korporativnih proslava, te organizaciji venčanja.

Restoran Kalemegdanska terasa se nalazi u najlepšem delu Beograda, na Kalemegdanu, potpuno uklopljen u ambijent tvrđave. Koncept kojim se bavi ovaj restoran jeste spoj više različitih kuhinja, od kojih najveći uticaj na meni ovog restorana imaju istočno i centralno evropska kuhinja.

Beer Style preporuka – Danas smo bili raspoloženi za eksperimentisanje, te smo pitali osoblje da nam preporuči nešto što do sada nismo imali priliku da probamo. Oni su nam bez predomišljaja preporučili teleći file sa pireom i tarftufima. Pored filea smo naravno poručili jedno svetlo lager pivo. Reč je o najmekšem i najsočnijem delu mesa, blago ispečenom na roštilju, pa isečenom na taljatu i dovršenim u sosu. Tartufi su bili sveže „iskopani“, meso se topilo u ustima, a cela kombinacija bila je izvanredna.

Ako budete imali priliku da posetite beogradsku Tvrđavu obavezno posetite i ovaj restoran.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1