Konoba Gušti Mora

Od svog nastanka 1382. godine, kada ga je pod imenom Sveti Stefan osnovao kralj Tvrtko Prvi, Herceg-Novi je dobio titulu Jadrana i hercega među primorskim gradovima. Upravo tu, između plavog mora i surovog krša, sa pitomim mediteranskim pejzažom, najrazvijenije je ugostitetjstvo.

Više od jedne decenije, na daleko poznati restoran „Petko“, mamio je goste mirisima sveže ribe. Tu porodičnu tradiciju, majstori svog zanata – otac sa sinovima, preneli su iz rodnog grada u Beograd. Konoba Gušti Mora otvorena je novembra 2003. godine i od tada je postala nezaobilazna destinacija svih ljubitelja morske ribe i morskih specijaliteta.

Beer Style preporuka – Gušti Mora je poznata beogradska konoba. Konobe su, uglavnom, mesta koja podsećaju na čarde osim što se u konobama isključivo služi morska riba. Stoga konobe su karakteristični ugostiteljski objekti koji su locirani, po svojoj prirodi, na primorju. Gušti Mora, poput svake druge autentične konobe, vode se istim konceptom. Odnosno, cilj restorana jeste da vas upozna sa veličanstvenim specijalitetima koji nam dolaze iz slanih voda. Iz tog razloga ovom prilikom smo želeli da se opustimo u kombinaciji ukusne morske ribe i hladnog piva. Zubatac u kombinaciji sa sočnom salatom i dobro rashlađenim svetlim lager pivom nam je zvučao kao valjan odabir. Takav je i bio, riba je bila sveža, pripremljena na žaru, i što je najbitnije, ukusna! Savršeno je išla u kombinaciji sa svetlim leger pivom i krompir salatom.

Gušti Mora su pre svega, ozbiljna konoba za ozbiljne ljubitelje mora, morske ribe i morskih specijaliteta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1