Restoran Zlatno burence

Zlatno burence je beogradski restoran koji na scenu donosi prave ukuse srpske tradicionalne kuhinje. Od roštilja na ćumuru, preko kuvanih i jela na porudžbinu, Zlatno burence će zasigurno utoliti vašu žeđ za kvalitetnom domaćom kuhinjom.

Pored izvrsne domaće kuhinje, kao i mnoštva domaćih specijaliteta, restoran Zlatno burence nudi autentičan enterijer koji je okićen sa velikim brojem kako domaćih tako i inostranih priznanja. Šta više, čuveni Jamie Oliver svrstao je Zlatno burence među tri najbolja restorana nacionalne kuhinje u Beogradu. Domaćinski prijatna atmosfera pomešana sa tradicionalnim jelima serviranim na poseban način svrstavaju Zlatno burence u sam vrh ugostiteljske ponude Beograda.

Beer Style preporuka – Zlatno burence otvoreno je još davne 1866. godine i zadržalo je autentičan enterijer do danas. Zidovi od opeke i tamnog drveta, vratiće vas u neka davna vremena. Zlatno burence je poznato po tradicionalnom pripremanju lokalnih specijaliteta, a  po recepturama starim i po nekoliko vekova. Tokom posete ovoj čuvenoj kafani, nismo mogli da odolimo, a da ne naručimo neku „jaču“ hranu. Čim smo na repertoaru videli domaće roštilj kobasice znali smo da ne treba gledati dalje. Odlučili smo se za dobro poznatu kombinaciju kojoj ne može odoleti ni  jedan hedonista. Naravno, reč je o kobasicama i svetlom lager pivu. Domaće kobasice su se savršeno sklopile sa ukusom svetlog lager piva, te tako gradile jednu veoma ukusnu i jaku kombinaciju.

Valja istaći da je Zlatno burence ispunilo sve naše kriterijume – čak šta više zadalo je nove, više kriterijume, baram kada je reč o domaćim kafanama.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Gde popiti pivo za vikend

Za one koji vole Zanatsko, preporuka je "Radioaktivna subota" – Dogma Tap room. Otkrićemo vam samo toliko da se pije

Pivara 3bir otvorila taproom

Pre par godina trebalo je napisati: novosadska kraft pivara 3bir, a danas je sasvim dovoljno reći jednostavno pivara 3bir, da

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.