Restoran Bella Napoli

Restoran, ali i picerija Bella Napoli otvoren je 1999. godine, a u vreme otvaranja bio je zamišljen kao porodični restoran na Zemunskom keju. Restoran je osnovao Miša Garić, veliki gurman i zaljubljenik u italijansku kuhinju koji je svoju strast prema ukusima hteo da podeli sa drugima. Nedugo nakon otvaranja, odnosno 2002. godine restoran se seli u srce starog Zemuna, u Zmaj Jovinu ulicu u kojoj se i danas nalazi.

Osnovna karakteriska restorana je da sve što se servira na tanjiru sprema se u samom restoranu po Mišinim recepturama. Koriste se najkvalitetnije i pažljivo birane namirnice, kuva se domaćoj radinosti paradajz za pice i paste, prave se domaći sosovi za paste i mesa, dresinzi za salate, ali i domaći kolači. Namirnice kao što su sveža riba, plodovi mora i meso, obrađuju se i mariniraju u samom restoranu, a ramstek za taljatu sazreva metodom suvog sazrevanja (Dry Aging) u specifičnim uslovima minimum 21 dan.

Beer Style preporuka -Bella Napoli je zemunski restoran koji zasniva svoj celokupni koncept, od menija i kuhinje preko samog enterijera, na koncpetu visoke Italijanske kuhinje. Prilikom posete ovom restoranu želeli smo da uživamo u najboljem što ovaj restoran Italijanske kuhinje može da ponudi. Nismo znali šta da poručimo, stoga nam je osoblje preporučilo Steak Bella Napoli ai burro di Funghi Porcini, uz obavezan dodatak svetlog lager piva. Ubrzo se na našem tanjiru pojavio grilovan ramstek, koji je predhodno sazrevao 21 dan, sa puterom od vrganja, aromatizovanim pečenim krompirom i miksom zelenih salata. Ramstek je korektno sazreo, davao je tu jedinstvenu aromu koja se dobija samo ako meso zri na valjan način. Dodatak putera od vrganja je izvrsno išao u ovoj kombinaciji. Na kraju, izdvojili bi dobro rashlađeno svetlo lager pivo, koje je zaista ulepšalo celu priču svojim karakterom i unelo dodatne tonove u ovo šareno jelo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1