Napravite kod kuće

Potrebni sastojci:

-120 g Edamera

-400 g brašna

-3 supene kašike šećera

-3 supene kašike praška za pecivo

-1.5 kafenih kašika soli

-0.5 kafenih kašika bibera

-Jedna limenka piva po ukusu

-2 supene kašike istopljenog putera

Priprema:

Stavite rernu da se greje na 190-200°C. Sir podelite na dve polovine, jednu iseckajte na kockie a drugu izrendajte. U veliku posudu stavite brašno, šećrer, prašak za pecivo, so i biber. Lepo izmešajte ove sastojke, potom dodajte pivo kao i rendani i naseckani sir. Sve to lepo izmešajte i napravite testo. Testo prebacite u predhodno puterom podmazan pleh. Premažite rastopljenim puterom i pecite u rerni oko 50-60 minuta.

U testo po želji možete dodati masline, narezane na kolutove, začinsko bilje ili nešto po vašem ukusu. Najbolje je ovaj hleb jesti uz pivo, koje ste koristili za pravljenje hleba.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

BUDI HUMAN: Čep za hendikep

Apatinska pivara nastavila je akciju prikupljanja čepova i u proteklom periodu sakupila 1 350 000 krunskih čepova koje tradicionalno donira

Konoba Gušti Mora

Od svog nastanka 1382. godine, kada ga je pod imenom Sveti Stefan osnovao kralj Tvrtko Prvi, Herceg-Novi je dobio titulu

Valjevska pivara i bajkeri

Organizator Moto klub TNT Lajkovac organizuje skup bajkera u Lajkovcu pored reke Kolubare. Uz točeno Valjevsko pivo slušaće se dobar