Restoran Soulfood Pančevo

Internacionalna fuzija ukusa na trpezi, a nije u Beogradu

Da u jednom tržnom centru, osim kupovine, može kvalitetno i ukusno da se pojede, a i popije, što da ne, doza dobrog piva, uverili smo se u restoranu Soulfood u Pančevu. Posle ovog doživljaja, ni prilično sumorno, depresivno jesenje vreme nije moglo da nam pokvari raspoloženje.


,,Znam da nisam rekao nešto novo kada kažem da je zadovoljan gost najvažniji, jer će se onda ponovo vratiti . Ali, koliko god da je lako reći, toliko je to zahtevno ostvariti’’ – priča nam Danijel, menadžer restorana Soulfood u Pančevu. A da se gosti vraćaju, očigledno je. Kasni su prepodnevni sati, čuje se žamor, lagano se ispijaju kafe, završava se sa doručkom, konobari klize unaokolo. Postoji ona jedinstvena, nevidljiva alhemija između gostiju, osoblja, uređenja prostora, izbora muzike, hrane i pića, koja čini prijatnu atmosferu jednog restorana. Ovde se to može osetiti odmah s vrata.

,,Soulfood gastro-fusion bar počeo je sa radom 01.12.2014. u okviru šoping centra Aviv park, na samom ulazu u centar’’ – objašnjava nam Danijel. ,,Naš cilj i naša vizija od početka su bili da se pokažemo kao dobri domaćini, da pružamo kvalitetnu uslugu, spremamo ukusnu hranu, uz ponudu probranog i dobro osmišljenog izbora pića. Posvećenost poslu i iskrena emocija, garantuju nam da ćemo uspeti u svojoj osnovnoj nameri – steći poverenje gostiju.’’
Dok lagano ćaskamo na sto nam stiže pileći file u tempuri i bademima, sa ajoli sosom i osvežavajućom kombinacijom zeleniša, salatom od rukole, ajsberga, lolo rosa i lolo bjanka, sa čeri paradajzom. Uz ovaj lagani obrok, Danijel nam predlaže meksičku Coronu čija aroma odlično zaokružuje ovo jelo.

Dizajn restorana je pažljivo osmišljen, pa i pored svoje veličine odiše toplinom i bliskošću. Mada je napolju siv, jesenji dan, zahvaljujući tome što je čitav restoran u staklu, prirodnog svetla ima dovoljno. Kombinacija industrijskog dizajna i toplih boja, uz biranu muziku koja se čuje, ali ne smeta, čini da se čovek ovde oseća kao da je u nekoj svetskoj metropoli.

,,Zadovoljni smo, ali taman toliko da nas to ne zaustavlja, već podstiče da nastavimo dalje’’ – produžava priču naš domaćin. ,,Vodimo računa i o dobroj atmosferi u našem kolektivu, jer je to, da tako kažem, bitan začin. Pošto smo ovde, u okviru tržnog centra, gde prolazi puno ljudi, naši gosti su različitih sklonosti i ukusa, a mi se trudimo da te ukuse zadovoljimo.’’
A sledećim jelom koje je stiglo za naš sto, zaista može da se obraduje bilo koji gost. Teleći kotlet sa ratatui povrćem u sosu od vina i čokolade pravi je praznik za čulo ukusa. Ovo uživanje dopunjavamo, opet po Danijelovoj preporuci, tek natočenim tamnim Nikšićkim pivom koje se izvrsno nadovezalo i hrabro odgovorilo na kulinarski izazov.

,,Stalno smo u traganju za novim ukusima. Prepuštamo se novim idejama, eksperimentišemo, probamo, i ,na kraju ovog kreativnog procesa, jelo koje nam se najviše dopadne ima čast da se pojavi u našem jelovniku. Oslanjamo se na mediteransku kuhinju, imamo odličnu ponudu raznovrsnih pasta, rižota, a naše pice su, bez lažne skromnosti, zaista veoma kvalitetne. Imamo sjajan tuna stek u oranž sosu i bogat i zanimljiv izbor salata. Oni koji to vole, mogu popiti i sok od sveže ceđenog voća iz našeg eliksir bara. Naravno, ova kulinarsko – geografska opredeljenost nas nimalo ne ograničava u našem gastronomskom istraživanju’’ – nastavlja naš ljubazni domaćin.


Gosti lagano dolaze i odlaze. Neko ćaska dok čeka svoj izbor, neko uz kafu i sok sedi sa svojim lap topom, zadubljen u posao ili društvene mreže, poručuju se pice, špagete, salate, bira se između pušačkog i nepušačkog dela, a zahvaljujući odličnoj ventilaciji ta podeljenost se i ne oseti. Čini se kao da vreme stoji – ovde bi se moglo ostati satima i opušteno uživati. Natenane, što bi se reklo.

U tom nam iz neumorne kuhinje stiže i favorit iz senke, svinjski file sa dimljenim kačkavaljem, u pikantnom amatrićana sosu. Mekano i sočno, bogato zaliveno sosom, savršena je kombinacija sa svetlim Nikšićkim pivom. Posle ovog zalogaja, mutan novembarski dan kao da se polako razbistrio.

Danijel odlazi, kratko razgovara sa konobarima, na trenutak nestaje u kuhinji, pozdravlja se sa redovnim gostima i vraća se za naš sto. ,,Trudimo se da budemo maksimalno profesionalni, a da pritom zadržimo dozu neformalnosti i toplog, ljudskog odnosa. Mislim da je to recept koji, kada se u potpunosti ostvari, jednostavno ne može doneti loše rezultate. Iako se nalazimo u okviru šoping centra, nismo želeli da napravimo restoran baziran samo na užurbanom ispijanju kafe i brzoj hrani. Želimo da se naši gosti zadrže ovde, uživaju u našim jelima i piću i privlačnoj atmosferi. Mislim da smo u tome uspeli. ‘’


Izgleda kao da naletima ukusa nema kraja. Stiže nam Soulfood biftek punjen bukovačama, pršutom i sirom, u sosu od bukovača, zelenog bibera, šampinjona i tartufa, sa tartom od tikvica, patlidžana, paradajza i sira. Ozbiljno, snažno, ali ne i teško jelo, u potpunosti za ljude koji uživaju u ukusu mesa, u skladnoj kombinaciji sa povrćem. Nismo se libili da zatražimo još tarta, iako su porcije i obilne i obimne. A belgijska pivska legenda, Stella Artois, pomogla nam je svojim odmerenim šarmom i pitkošću da uživamo u svim aromama ovog sjajnog obroka.


Uvek imamo na umu staru istinu da se poverenje teško stiče, a lako gubi. Ali to ne doživljavamo kao pritisak, već kao motiv . Trudimo se da budemo raznovrsni, organizujemo razne tematske večeri, imamo odabrane ponude hrane po nižim cenama, a, kada smo već kod toga, smatram da smo po odnosu cene i kvaliteta zaista povoljni. Bavimo se poslom koji volimo i onda, naravno, svaki napor lakše pada. ‘’

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1