BEER STYLE MAGAZIN PREPORUKA: Gde popiti jeftino pivo u gradu – Kulturni Centar LAB

Preko dana možete svratiti do KC LAB-a na pivo i pogledati šta ima na repertoaru, a na kom se obično mogu naći umetnički eksponati, izložbe, predstave, stand up komedija i slično, dok su noći rezervisane za žurke, live svirke, te kreativna druženja

Odmah nadomak Kliničkog Centra Vojvodine, pored Futoškog parka u Novom Sadu, a u Futoškoj ulici nalazi se Kulturni Centar LAB. Ovaj kulturni centar postoji već dug niz godina, ali konkretna priča počela je u aprilu 2017. godine. Naime, pre samog otvaranja ovog centra, objekat u kojem se nalazi bio je potpuno devastiran i ruiniran. Mala grupa novosadskih umetnika raznih afiniteta dosetila se da spoji lepo i korisno, renovira zaboravljeni objekat i oživi novosadsku alternativnu scenu otvaranjem KC LAB-a. Kako sami navode, KC LAB je mesto susreta i eksperimenta za samozaposlene profesionalce, kreativne grupe i kompanije koje deluju na polju kreativnih ekonomija, socijalnog preduzetništva i kulture. Ovaj kulturni centar je otvoren za sve, pogotovo za mlade i kretivne. Preko dana možete svratiti do KC LAB-a na pivo i pogledati šta ima na repertoaru, a na kom se obično mogu naći umetnički eksponati, izložbe, predstave, stand up komedija i slično. Noći u KC LAB-u su rezervisane za žurke, live svirke, te kreativna druženja. Kako bi se lagano opustili uz umetnički sadržaj koji nudi ovaj kulturni centar treba popiti dobro pivo. Iako smatramo da ga trenutno ne nude, mi mislimo da je Vista 2 iz pivare Kabinet najbolji izbor, a koji će spojiti lepe trenutke, sa adekvatnim ambijentom. Vista 2 je moćna IPA, mutno–zlatne boje, a koju karakteriše fina kremasta tekstura. Ovo je još jedna od zajedničkih kreacija pivare Kabinet i pivare Mikkeller. Vista 2 je veoma karakteristična IPA, odnosno ovo je pivo sa intenzivnom kombinacijom aromama bora, zrelog tropskog voća, kandiranog manga i papaje. Takođe, ovo je pivo srednje-jakog tela, a ukus već na prvi gutljaj definiše fuzija tropskog voća, slatkog bora, manga, papaje i passion fruita, uz blago–gorak i ne baš intenzivan aftertaste.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Proleće

Restoran Proleće nalazi se pod upravom kompanije Varoš kapije. Ova kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.