GDE NA PIVO: U Mazut Pub na kraft pivo

Mazut pab je odlično mesto za one koji žele da se bolje upoznaju sa šarenim svetom kraft piva, a do sada nisu imali prilike za to

U samom centru Novog Sada, samo stotinak metara od Miletićevog spomenika, nalazi se jedan od prvih novosadskih pabova koji nudi kraft pivo, a koji je postao i sinonim za ljubitelje kvalitetnih piva. Naravno, reč je Mazut pabu i on predstavlja savršeno mesto za odmor, te opuštanje, pogotovo za one koji umeju da cene dobra kraft piva. Ovaj pab ima veliku ponudu  domaćih i stranih kraft piva – točenih i flaširanih, ali i industrijskih premijum piva. Pored odlične selekcije dobrih piva, u Mazut pabu vas čeka moderan enterijer uz više nego ljubazno osoblje koje će vam pomoći da odaberete pivo po vašoj meri. Upravo iz ovih razloga, Mazut pab je odlično mesto za one koji imaju želju da se bolje upoznaju sa šarenim svetom kraft piva, a do sada nisu imali prilike za to. Atmosfera je ključni deo svakog paba, te je ona i u Mazutu prvoklasna, a zabava i provod su zagarantovani, pogotovo ako dolazite u posetu sa prijateljima. Jedina zamerka koju imamo jeste ta što ovaj pab u ponudi nema nikakvu hranu. Dobro bi bilo da se u ponudi nađu makar grickalice, jer dobro je poznato da dobro pivo traži neku ukusnu hranu ili barem neke grickalice.

Sve u svemu, naše je mišljenje da je ovo dobar pab, koji nudi dobro pivo, interesantnu atmosferu, enterijer je sasvim ok, dok za hranu treba sami da se postarate. Prilikom posete Mazut pabu savetujemo vam da se za početak opredelite za neko od domaćih kraft piva, a dobar izbor bi bila Flying Dogma, iz beogradske pivare Dogma. Flying Dogma je prvo pivo u Srbiji, a koje je pripremljeno kao rezultat kolaboracije srpsko – američkih kraft pivara. U spravljanju ove IPA je učestvovao Dogmin tim pivskih majstora i glavni pivar legendarne američke pivare iz Merilenda. Glavna karakteristika ovog Galaxy IPA piva jeste balansiran i suv ukus uz interesantne arome. Za ukus i aromatična svojstva ovog piva glavni je krivac Galaxy hmelj. Valja istaći da ova vrsta hmelja nije nikada koršćena za pripremu piva u Srbiji. Ono što karakteriše Flying Dogma su jake i isprepletene arome dinje i tropskog voća, ali i začinskog bilja, a koje preovladavaju u ovom potpuno drugačijem pivu. I pored vrlo intenzivnih aroma, ovo je veoma pitko pivo, no koje nije za početnike, ali je dobar izbor za iskusne pivopije. Takođe, ovo je pivo koje nije prilagođenu ukusu srpskih pivopija, ali ni Mazut pab nije standrdno mesto.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1