Beer Style magazin recenzija – Nikšićko Tamno iz Apatinske pivare

Zbog punoće svog ukusa i jedinstvene arome, Nikšićko Tamno je drugačije od ostalih piva na tržištu! Pravi se od pažljivo biranih sastojaka, najfinijih vrsta aromatičnog slada i čiste vode. Ovo je pivo sa izraženom kremastom penom, blago čokoladno-karamelnom aromom, u kombinaciji sa aromom hmelja. Bogatog je i punog ukusa zaokruženo karakterističnim prepoznatljivim kremastim ukusom, čiji naknadni ukus pruža osećaj topline.

Odlično se uparuje sa jelima od pečenog mesa, uz dezerte: crna čokolada, hrskavi čokoladni kolači. Služi se u brendiranoj Nikšićko tamno snifter čaši kako bi se oslobodila prepoznatljiva aroma Nikšićko Tamnog.

 

Stil Tamni lager

Alkohol 6,2%

Temperatura serviranja 8-10°C

Opšti utisak – Perfektno

Beer Style ocena 84

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Valjevsko pivo i “Hajdučki dani”

Turistička organizacija opštine Bogatić ovog vikenda organizuje u Crnoj Bari manifestaciju “Hajdučki dani”. Manifestacija počinje u petak 03.08.2018. godine u

Restoran Bon Appetit

Restoran Bon Appetit je otvorio svoja vrata ljubiteljima ukusne domaće kuhinje 2011. godine. Restoran Bon Appetit se nalazi u samom

Restoran Skver 44

Skver 44 je savremeni koncept koji podrazumeva neformalne obroke u opuštenoj atmosferi. Gosti su dobrodošli tokom celog dana. Možete uživati

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.