Beer Style magazin recenzija – Stella Artois iz Apatinske pivare

Stella Artois potiče iz originalne Den Hoorn pivare, osnovane davne 1366, a moderni naziv potiče iz 1926. godine. Ovo je autentično belgijsko lager pivo vrhunskog kvaliteta. Čak u 80 zemalja se može konzumirati Stella Artois i najprodavanije je belgijsko pivo na svetu. Bistro je i veoma gazirano, a ima upečatljiv miris bilja, trave u drveta. Ovo pivo boje slame ima sladak, blago gorak ukus sa jako gorkom i suvom završnicom.

Zbog svojih karakteristika, a naročito zbog gaziranosti odlično se uparuje sa slanim i prženim jelima. Za one koji ne žele konkretan obrok Stella Artois je idealna za slane grickalice, a uvek se služi u Stela pehar-čaši radi posebnog užitka. Nadaleko je poznat ritual točenja i serviranja Stele u 9 koraka.

 

Stil Pilsner

Alkohol 5%

Temperatura serviranja 2-6°C

Opšti utisak Perfektno

Beer Style ocena 89

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Guinness pivo

U prepoznatljivoj čaši, sa karakterističim natpisom i znakom harfe iz irske mitologije, ova tamnma tečnost okrunjena je slojem guste, kremaste

Restoran Franš

Franš, to je simbolički korzo Beograda, prvorazredno mesto društvenog života, to je mesto na kome se pokazuje nova garderoba, sklapaju

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.