Beer Style magazin recenzija – Frajla iz pivare Beerokrate

Prateći nove tendencije u craft brewing-u i osluškujući želje ljubitelja piva, novosadska pivara Beerokrate stvorila je Frajlu – pšenično svetlo nefiltrirano pivo. Kako samo ime govori, Frajla je zavodljivog ukusa, blage gorčine i prijatnog mirisa. Prilikom pravljenja Frajle želja je bila da se napravi lagano i pitko pivo, te da predstavlja pravo osveženje sa 4,5% alkohola. Frajla se kao i svaka frajla toči lagano, u elegantnu i visoku čašu, baš onako kako se služe piva ovog stila. U Frajli pronalazimo dve škole weizena – nemačku i belgijsku, tako da je ovo pivo pravljeno sa nemačkim hmeljom, po belgijskoj recepturi, ali sa posebnim Beerokrate šmekom. Namenjena je svima koji vole da se opuste uz hladno, pšenično pivo, a posebno je postala draga istinskim frajlama.

Stil Pšenično svetlo nefiltrirano

Alkohol 4,5%

Temperatura serviranja 4-7 °C

Opšti utisak  Dobro

Beer Style ocena 84

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Razbijanje zabluda o pivu

Egipatska legenda kaže da je Oziris pronašao pivo. Oziris je bog plodnosti, zemlje i vegetacije. Pivo tada nije bilo samo

Brzi pivski kokteli

Beerita Ako ubacite ovu mešavinu u blender sigurno ćete biti primećeni na sledećoj zabavi. Sipajte u blender četiri flaše ili

Kada je napravljeno prvo pivo

Na kamenim pločama pronađenim u pećini, istraživači Stanforda otkrili su tragove skroba i biljnih čestica, te smrvljene ostatke raznih semenki,

Štivo za pred spavanje

Ako potražite štivo o pivu, razočaraćete se. Na srpskom jeziku ima izuzetno malo literature na ovu temu.

Sendviči i pivo

Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.