Beer Style magazin recenzija – Paulaner Pšenično svetlo pivo

Paulaner Pšenično svetlo pivo je ikona među pšeničnim pivima i broj jedan pšenično pivo u Srbiji, ali i jedno od najomiljenijih pšeničnih piva u svetu. Paulaner Pšenično svetlo pivo je nefiltrirano pivo, nežno zlatne boje u čaši, ispod bogate čvrste pene. Već pri samom sipanju ovog piva u čašu oseti se blagi miris banane. Ljubitelji pšeničnih piva vesele se istančanoj aromi kvasca i predivnom penušavom blagom ukusu, koji dominira kod Paulaner Pšeničnog piva. Dobri poznavaoci piva pri konzumaciji ovog piva osete sekundarne i tercijalne arome, odnosno u aftertejstu se oseti finoća manga i ananasa, ali i  usklađenost, te fini balans slatkoće i gorčine.

Paulaner Pšenično svetlo pivo je tipičan predstavnik bavarskih pivskih bašta – “Beergarden” i pivo koje zbližava ljude širom sveta.

Stil Pšenično svetlo

Alkohol 5,5%

Temperatura serviranja 4-7 °C

Opšti utisak Odlično

Beer Style ocena 88

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Princip

Od prvog momenta, od prve misli o otvaranju ovakvog koncepta, znalo se da će postojati poseban Princip kojim će se

Restoran Madera

Restoran Madera se nalazi u samom srcu Beograda. Na mestu gde se danas nalazi restoran Madera najpre je otvorena kafana

Razbijanje zabluda o pivu

Egipatska legenda kaže da je Oziris pronašao pivo. Oziris je bog plodnosti, zemlje i vegetacije. Pivo tada nije bilo samo

Evo zašto volimo pivo

Korišćenjem ovih saveta osiguraćete sebi najbolji užitak u vašem omiljenom piću Pivo, većini ljudi je pivo omiljeno piće. Statistika govori

KVAS – HLEB KOJI SE PIJE

Kvas je nastao na prostoru današnje Rusije pre otprilike hiljadu godina, gde se i danas proizvodi nekoliko vrsta ovog pića.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.