Beer Style magazin recenzija – Holsten premium iz pivare Calrsberg

Holsten je pasterizovano svetlo pivo koje zbog svog gorkog, osvežavajućeg karaktera i kvalitetnih sastojaka, služi kao primer za odlično pilsner pivo. Ovo pivo je prvi put proizvedeno i punjeno 1953. godine u Holsten pivari koja se nalazi na krajnjem severu Nemačke. Holsten premium je savršen dokaz kako se uspešno u pivarskoj industriji mogu kombinovati tradicija i moderan način spravljanja piva. Kod spravljanja ovog piva strogo se koristi nemački Zakon o čistoći piva. Takođe, u Holsten pivari se danas, baš kao i nekad, veliki značaj pridaje  pažljivom odabiru prirodnih sastojaka, a koji se koriste u proizvodnji ovog piva. U svakom slučaju, ovo je veoma kvalitetno premijum pivo, koje se spravlja na tradicionalan način i veliki je adut među premijum pivima pivarske grupacije Carlsberg.

 

Stil pilsner

Alkohol 4,2%

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak Vrlo dobro

Beer Style ocena 86

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Ovo stvarno postoji

Verovali ili ne ovo stvarno postoji. Pivo od mastila hobotnice! Ovo pivo je nastalo u pivari pod imenom „Pacific Brewing

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.