Beer Style magazin recenzija – Erdinger Dunkel iz pivare Carlsberg

Erdinger Dunkel je nefiltrirano, mutno, crno, nepasterizovano, pšenično pivo, koje predstavlja autohtoni i vrlo specifični proizvod iz Erdingera. Svoj jedinstven i dubok ukus duguje kvalitetnom hmelju i finom tamnom sladu. Poput svih ostalih Erdinger pšeničnih piva i ovo tamno, takođe dobija svoj karakterističan ukus prilikom starenja (sazrevanja) u boci. Dugogodišnje iskustvo proizvodnje piva u ovoj pivarskoj fabrici, tradicionalni pristup, te moderna tehnologija garantuju izvrstan kvalitet ovog piva.

Valja istaći da kada je reč o pšeničnim pivima, svi bolji poznavaoci vrhunskog kvaliteta i premijum brendova ističu da Erdinger predstavlja najveći pivski užitak koji sebi možete priuštiti.

Erdinger Dunkel se proizvodi u Erdingu, u Nemačkoj, a Carlsberg Srbija je distributer ovog piva za srpsko tržište.

 

Stil Pšenično tamno pivo

Alkohol 5,3%

Temperatura serviranja 10 °C

Opšti utisak Odlično

Beer Style ocena 95

Podelite članak

PROČITAJTE I:

proces pravljenja piva

Kako se pravi pivo

Ako ste rešili da sami skuvate svoje pivo dobro bi bilo da se posavetujete sa nekim ko je to već

4 TOP koktela sa pivom

Ljubiteljima tečnog hleba ovo sigurno zvuči kao budalaština, ali ako ste već navikli na razne ukuse koktela, a uz to

Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja,

Gorivo od piva

Naučnici su otkrili način na koji mogu da naprave održivo gorivo od piva. Hemičari sa Univerziteta u Bristolu već dugi

PIVSKI MITOVI

Pivo je već odavno ušlo u razna predanja i mitologiju. Mitovi o pivu se mogu naći od starih Sumera do motiva finskih nacionalnih epova.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike