Aktuelno – 4 razloga zašto je bolje popiti pivo kod kuće

Pivnice, pabovi, restorani i kafei su skratili radno vreme, a vrlo je izvesno da u predstojećim danima neće ni raditi, odnosno da će se ograničiti na dostavu piva po kućama

Zbog većine starijih građana koji ne poštuju uredbe Vlade Republike Srbije, a koje su donete zbog korona virusa, postoji mogućnost da se pooštre mere.

To bi značilo zatvaranje kafića i tržnih centara, što bi poprilično rastužilo pivopije i sve one koji vole da popiju čašu piva sa društvom.

Ipak, ne očajavajte, pošto nije sve tako crno, jer vaše omiljeno pivo možete da pijuckate i sami kod kuće. Bitno je samo da se na vreme opskrbite njime.

Doduše ima ga na rafovima, ali kako naš narod kaže "što je sigurno, sigurno je".

Zato vam predstavljamo neke od razloga zašto je super  popiti pivo u miru i tišini…

Otvaranje

Nema lepšeg osećaja od onog kada sednete u fotelju, uzmete omiljeno pivo u ruke, zatim ga otvorite, a ono pukne da svi u komšiluku čuju. Iz vaše flaše, širi se miris hmelja i ječma, i vidite jasno kako se dimi.

Sipanje

 Znate li onaj osećaj kada ga sipate u čašu, a ono žuto, kao dukat, s penom ili bez nje, žubori kao potok.

Prvi gutljaj

Naravno, sledi i onaj najbolji osećaj, kada uzmete prvi gutljaj vašeg omiljeno industrijskog ili kraft piva. Nebitno da li je ejl ili lager. U tom momentu važno da osetite njegovu gorčinu, jer tada sva čula uživaju.

Ne brinite

U ovom slučaju, ne morate da brinete da li će neki šaljivdžija uzeti gutljaj piva iz vaše čaše i time vas dovesti u opasnost od zaraze.

 

Foto:Pixabay

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kako se snaći na putovanju

Današnji putnici i turisti imaju mnogo mogućnosti kada je piće u pitanju. Trgovina je uznapredovala pa se roba šalje na

Kada dodati voće u pivo

Tokom primarne ili sekundarna fermentacija? Da li da voće bude celo, možda pasirano ili pak isečeno? Koliko dugo da držim

Magaza Gastro pub

Magaza je restoran nastao sa idejom da hedonizam podigne na viši nivo. Ovaj Gastro pub nalazi se na obali reke

KAKO NAPRAVITI PIVARU Od trnja do zvezda

Valjevska pivara je jedna od retkih pivara koja je ostala u domaćem vlasništvu i to zahvaljujući domaćoj pameti Industrijske pivare koje posluju kod nas imaju

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli