Aktuelno – 4 razloga zašto je bolje popiti pivo kod kuće

Pivnice, pabovi, restorani i kafei su skratili radno vreme, a vrlo je izvesno da u predstojećim danima neće ni raditi, odnosno da će se ograničiti na dostavu piva po kućama

Zbog većine starijih građana koji ne poštuju uredbe Vlade Republike Srbije, a koje su donete zbog korona virusa, postoji mogućnost da se pooštre mere.

To bi značilo zatvaranje kafića i tržnih centara, što bi poprilično rastužilo pivopije i sve one koji vole da popiju čašu piva sa društvom.

Ipak, ne očajavajte, pošto nije sve tako crno, jer vaše omiljeno pivo možete da pijuckate i sami kod kuće. Bitno je samo da se na vreme opskrbite njime.

Doduše ima ga na rafovima, ali kako naš narod kaže "što je sigurno, sigurno je".

Zato vam predstavljamo neke od razloga zašto je super  popiti pivo u miru i tišini…

Otvaranje

Nema lepšeg osećaja od onog kada sednete u fotelju, uzmete omiljeno pivo u ruke, zatim ga otvorite, a ono pukne da svi u komšiluku čuju. Iz vaše flaše, širi se miris hmelja i ječma, i vidite jasno kako se dimi.

Sipanje

 Znate li onaj osećaj kada ga sipate u čašu, a ono žuto, kao dukat, s penom ili bez nje, žubori kao potok.

Prvi gutljaj

Naravno, sledi i onaj najbolji osećaj, kada uzmete prvi gutljaj vašeg omiljeno industrijskog ili kraft piva. Nebitno da li je ejl ili lager. U tom momentu važno da osetite njegovu gorčinu, jer tada sva čula uživaju.

Ne brinite

U ovom slučaju, ne morate da brinete da li će neki šaljivdžija uzeti gutljaj piva iz vaše čaše i time vas dovesti u opasnost od zaraze.

 

Foto:Pixabay

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Mini pivare – Veliki biznis

Preduzimljivi pojedinac ili grupa zainteresovanih prijatelja koji bi da kupovinom mini pivare pokrenu svoj biznis imaju pred sobom sve šire

Restoran Amsterdam

Restaurant & Bar Amsterdam nalazi se na reci Dunav, tik ispred hotela Jugoslavija, u Beogradu. Oni primarno služe hranu koja

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike