AKTUELNO: 3 saveta kako da dezinfikujete pivske flaše

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje redovnu dezinfekciju predmeta

Kako raste broj obolelih od korona virusa, tako su i ljudi sve zabrinutiji, a informacije kojima smo zatrpani u velikoj meri mnoge zbunjuju.

Ono što je dokazano, jeste da se Covid 19 zadržava na raznim površinama i materijalima u različitim vremenskim intervalima, a njegovom opstanku doprinosi i temperatura.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje redovnu dezinfekciju površina i predmeta, kao i stvari kupljenih u prodavnici, a koje se najčešće dodiruju.

Kako većina građana kupuje pivo ovih dana, bitno je da se zaštite od eventualne zaraze.

Ovaj virus na aluminijumu ostaje od 2 do 8 sati, na staklu može da preživi 4 dana na sobnoj temperaturi, dok na plastici opstaje čak 9 dana.

S obrizom na to, da se pivo pakuje u plastične i staklene flaše odnosno limenke, evo saveta kako da dezinfikujete ambalažu i na taj način da se zaštitite od virusa.

Deterdžent i voda                      

Mnogi kažu da je ovo jedna od najbezbednijih metoda čišćenja. Sipajte toplu vodu u neku posudu i u nju dodajte deterdžent, uzmite čist sunđer za pranje sudova i operite flašu ili konzervu. Nakon toga je prebrišite pamučnom krpom.

Asepsol

Ukoliko ste srećnik i imate asepsol, s njim možete da dezinfikujete flaše i limenke. Pošpricajte je ovim rastvorom i prebrišite suvom, čistom krpom ili gazom.

Medicinski alkohol

Uzmite rastvor medicinskog alkohola i  dobro istrljajte pivsku flašu ili limenku. Nakon toga je operate u vreloj vodi. Zatim, operite flašu toplom vodom i prebrišite je.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1