AKTUELNO: 3 razloga zašto kupiti premijum pivo

Dostupnost, cena i proveren kvalitet, na mnoge će uticati prilikom odabira piva, a evo i zašto

Svi se nalazimo u samoizolaciji, kretanje je redukovano i mnoge muči pitanje kako da dođu do svog omiljenog piva. Pozabavićemo se danas za koje pivo da se opredelimo u toku vanrednog stanja, kada znamo da je većina zanatskih pivara obustavila svoj rad, a velike industrijske pivare svoju distribuciju svele na minimum. Takođe, od suštinskog je značaja i koje pivo odabrati u ovakvoj situacije, ukoliko ste ljubitelj isključivo premijum ili kraft piva.

 

Dostupnost

Industrijski premijum lageri su lakše dostupni, jer se nalaze na policama velikih trgovačkih lanaca i malih komšijskih prodavnica. I u vreme vanrednog stanja, maloprodajni objekti su relativno dobro snabdeveni, te nije teško pronaći vrhunskle premijum lagere. Kraft piva se isključivo nalaze u specijalizovanim prodavnicama piva, a ovakvi objekti su obustavili svoj rad. Kraft piva se mogu poručiti i online, no dostavne službe često ne prenose staklene ambalaže i ne garantuju sigurnost isporuke

 

Cena

Ovo je jedan od presudnih faktora u svakoj kupovini, no često nije odlučujući. Međutim, u situaciji vanrednog stanja, te vrlo neizvesnoj budućnosti i sumornim najavama, svako od nas gleda da umanji troškove. Industrijski premijum lageri su jeftiniji i njihov kvalitet nije upitan, za razliku od kraft piva koja su često precenjena.

 

Kvalitet

Industrijski premijum lageri se prave u najsavremenijim pivarama, čija oprema i način proizvodnje garantuju vrhunski kvalitet, ali i stalne labaratorijske analize. Kraft piva koja se proizvode u Srbiji, često na tržište izlaze sa pojedinim manama, zbog nedovoljne tehnološke opremljenosti zanatskih pivara, ali i zbog nedostatka sredstava za nabavku vrhunskih sistema za održavanje i ujednačenost kvaliteta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1