Saveti

Slad je osnova kvalitetnog piva
Pivo, to najstarije piće koje je čovek proizveo, krije u sebi mnoge tajne i pravu jednu prirodnu čaroliju. Da bi se proizvelo makar i sasvim

Koliko tradicija i kultura, toliko i različitih pristupa
Ima nečeg iskonskog, drevnog u toj vezi. Sirovo meso pečeno na žaru i najstariji napitak koji je čovek napravio, pivo, asociraju na okupljanje oko vatre,

Hmelj iz Bačkog Petrovca
Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se može koristiti u pivarstvu. Neki

Pivo i kobasice – Viševekovni klasik
U stalnom traganju za idealnom kombinacijom hrane i piva pojavljuju se mnoge nove, ponekad iznenađujuće koncepcije. Kroz viševekovno, tiho rivalstvo između vina i piva, vino

Sitnice rešavaju večitu dilemu
Za razliku od vina za koje postoji i izreka „što starije, to bolje" pivo treba popiti što pre. Ono je namenjeno brzoj konzumaciji, a što

Hmelj je najvažniji pivski začin
Kao što u vinarstvu postoje različiti tipovi grožđa i određena vina zaštićena geografskim poreklom, u pivarstvu vrsta hmelja igra jako važnu ulogu u kreiranju profila

Kako odabrati pivo u marketu
Kako odabrati pivo u marketu kada su gondole sve bogatije pivima sa raznih strana sveta? Jednostavno – prepustite se i uživajte u izboru.

Hmelj – Začin koji definiše karakter i ukus piva
Hmelj je poreklom iz Mesopotamije, područja prvih kultura sveta, a po drugoj, i verovatnijoj, potiče iz oblasti oko Crnog mora i ravnica ispod Kavkaza.

Pivo uz jelo fino – Poželjan pratilac hrane
Pivo kao aperitiv, kao odličan pratilac hrane, ali i kao neophodan sastojak u gastronomiji, ne poznaje granice i vreme.