BALL PACKAGING SAVETUJE Budite odgovorni prema prirodi

BALL PACKAGING SAVETUJE

Aluminijumska limenka 100 odsto je reciklabilna – poručuju iz Projekta „Svaka limenka se računa“ i dodaju da je IN biti ekološki odgovoran i reciklirati aluminijumske limenke koje su ostale iza nas nakon celodnevnog roštiljanja u prirodi.

Lepo vreme sa sobom donosi druženje na otvorenom, roštiljanja u dvorištu, blizu reke, u vikendici, okupljanje porodice, prijatelja, žurke… Bez čega se u takvim situacijama ne može – ne može se bez piva.

Koje pivo volite to je stvar ukusa, ali kada je reč o ambalaži evo nekoliko činjenica koje treba da uzmete u obzir prilikom konzumacije na otvorenom.

Aluminijumska limenka je laka za transport

Tokom roštiljanja i drugih okupljanja na otvorenom veoma je važan transport hrane i pića. Vodite računa da se ne opteretite i zato birajte najlakšu ambalažu – aluminijumsku limenku.  

Praktičnost

Veoma važan aspekt prilikom izbora piva, odnosno ambalaže, je i njena praktičnost. Aluminijumska limenka se lako otvara, za nju vam nije potreban otvarač, a i ne morate strahovati da će se slomiti. Takođe prilikom sakupljanja smeća ne zauzima puno prostora, a i veoma je lagana.

Lako se hladi

Lepo vreme i druženje na otvorenom je prava prilika da se popije pivo. Svi znamo da ako pivo nije dobro rashlađeno da nema ni uživanja u ovom piću i upravo zato birajte ambalažu koja se najbrže hladi – a to je aluminijumska limenka.

Sprečimo zagađenje Zemlje

„Ogroman otpad koji se svakodnevno stvara, a pogotovo na otvorenom predstavlja veliki problem i zato je važno da se što veći broj mladih edukuje o ovom pitanju i da bira ambalažu sa ekološkim potencijalom. Aluminijumska limenka je baš ta ambalaža, a u prilog tome govori i činjenica se u Evropi trenutno reciklira 76 odsto limenki“ – Poručuju iz projekta „Svaka limenka se računa“.

Svežina i kvalitet

Osim temperature za pivo je veoma važno da bude sveže. Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način čuva pivo od spoljnog uticaja, pre svega od svetlosti koje izaziva oksidaciju. I u ovim situacijama aluminijumska limenka je pravi izbor jer najbolje čuva svežinu, pun ukus i kvalitet piva.

Održivi proizvod

I došli smo do veoma važnog, a možda i najvažnijeg aspekta, a to je ekološki.

Čista voda, čist vazduh, zagađenje uopšte, kao i smanjenje otpada kroz reciklažu, teme su kojima se sve više bave organizacije, udruženja, ali i građani, jer direktno utiču na kvalitet života.

Upravo iz tog razloga je edukacija građana, pre svega mladih, ali i svih drugih o tome kako mogu da daju svoj doprinos zaštiti životne sredine, postala ključna.

Svaka limenka se računa

Projekat „Svaka limenka se računa“ je primer dobre prakse kako se na praktičan i edukativan način javnost upoznaje sa mogućnostima i potencijalom reciklaže aluminijumskih limenki.

Njegova glavna misija je da nas edukuje da je aluminijumska limenka gotovo 100 odsto reciklabilna i da zato ima veliku prednost u odnosu na druga pakovanja, kao i da nas ujedno inspiriše i motiviše na reciklažu.

Da li ste znali
Da je 75 odsto proizvedenog aluminijuma i dalje u upotrebi
Da metal ne gubi na kvalitetu nakon reciklaže
Da se iskorišćena aluminijumska limenka može naći ponovo na polici supermarketa samo za 60 dana
Sve limenke se mogu reciklirati bez obzira na boju i dizajn
Da se limenke lako i jednostavno odvajaju od ostalog otpada i lako recikliraju

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1