Uparivanje piva i hrane

Roštilj zaliven tamnim pivom

Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status u svetu roštilja. Ova, čarobna,

Tri gastro predloga Fabrike piva

Svetski trendovi stižu do nas sa nekoliko godina zakašnjenja, ali ipak stižu. Tako je bilo sa zanatskim pivarstvom, tako i sa jednim od trendova koje

Šta popiti uz jela sa kobasicama

Andouille je francuska kobasica poreklom iz Bretanje koja je preko iseljenika stigla na jug SAD i postala zaštitni znak Luizijane. Pravi se od svinjskog mesa,

Želite li da eksperimentišete

Supa sa pivom, iako narodno jelo, standardno pripremano sa tamnim pivom, mada je ponekad korišćeno i pšenično, bila je omiljena hrana pruskog vladara Fridriha Vilhelma

Uz paprikaš samo stout pivo

O irskom paprikašu, čuvenom Irish stew, postoji čitava literatura. Vode se raprave o njegovom poreklu, sastojcima, da li je originalno spreman od ovčetine, jagnjetine ili