Uparivanje piva i hrane

Šta popiti uz jela sa kobasicama
Andouille je francuska kobasica poreklom iz Bretanje koja je preko iseljenika stigla na jug SAD i postala zaštitni znak Luizijane. Pravi se od svinjskog mesa,

Želite li da eksperimentišete
Supa sa pivom, iako narodno jelo, standardno pripremano sa tamnim pivom, mada je ponekad korišćeno i pšenično, bila je omiljena hrana pruskog vladara Fridriha Vilhelma

Ovo morate probati – Kobasice i pšenično pivo
Pravi simbol, zaštitni znak i verovatno prva asocijacija većine ljubitelja dobrih kobasica i kvalitetnog piva je Nemačka. Bratwurst je tradicionalna nemačka kobasica koja se pravi

Uz paprikaš samo stout pivo
O irskom paprikašu, čuvenom Irish stew, postoji čitava literatura. Vode se raprave o njegovom poreklu, sastojcima, da li je originalno spreman od ovčetine, jagnjetine ili

Koje pivo odabrati uz dimljene kobasice
Note dima i snažan ukus mesa najviše dolaze do izražaja uz jako zahmeljena piva ili pivo sa dodatim voćem Pored slanine i čvaraka, dimljene kobasice

Idealan par – Crna čokolada i tamno pivo
Jedinstvene arome, jake note kakaa i gorčina koju nosi crna čokolada najbolje se slažu uz neki robusni tamni stout ili porter Kada kažemo čokolada, kažemo

Poručite riblju čorbu i lager pivo
Zbog čega uz ribu i riblju čorbu služiti samo bela vina, kada postoji veliki broj lagera na našem tržištu, a koji se savršeno slažu uz

Pale ale i Francuska supa, na srpski način
Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a pivo će dodatno doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa Francuska supa sa lukom nadaleko je poznato jelo

Uz čvarke obavezno pšenično pivo
Ovo je interesantna kombinaciju u kojoj se pronalazi pravi balans između slanih i kiselih nota, ali i savršen par rustičnog jela i bogatog ukusa Zašto