Uparivanje piva i hrane

Roštilj zaliven tamnim pivom
Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status u svetu roštilja. Ova, čarobna,

Da li su srpski restorani spremni za Pivski meni
Svetski trendovi i dalje, po pravilu, stižu do nas sa izvesnim zakašnjenjem, i onaj koji ih prvi primeti i prihvati ima dobru početnu prednost Kada

Tri gastro predloga Fabrike piva
Svetski trendovi stižu do nas sa nekoliko godina zakašnjenja, ali ipak stižu. Tako je bilo sa zanatskim pivarstvom, tako i sa jednim od trendova koje

Šta popiti uz jela sa kobasicama
Andouille je francuska kobasica poreklom iz Bretanje koja je preko iseljenika stigla na jug SAD i postala zaštitni znak Luizijane. Pravi se od svinjskog mesa,

Želite li da eksperimentišete
Supa sa pivom, iako narodno jelo, standardno pripremano sa tamnim pivom, mada je ponekad korišćeno i pšenično, bila je omiljena hrana pruskog vladara Fridriha Vilhelma

Ovo morate probati – Kobasice i pšenično pivo
Pravi simbol, zaštitni znak i verovatno prva asocijacija većine ljubitelja dobrih kobasica i kvalitetnog piva je Nemačka. Bratwurst je tradicionalna nemačka kobasica koja se pravi

Uz paprikaš samo stout pivo
O irskom paprikašu, čuvenom Irish stew, postoji čitava literatura. Vode se raprave o njegovom poreklu, sastojcima, da li je originalno spreman od ovčetine, jagnjetine ili

Koje pivo odabrati uz dimljene kobasice
Note dima i snažan ukus mesa najviše dolaze do izražaja uz jako zahmeljena piva ili pivo sa dodatim voćem Pored slanine i čvaraka, dimljene kobasice

Idealan par – Crna čokolada i tamno pivo
Jedinstvene arome, jake note kakaa i gorčina koju nosi crna čokolada najbolje se slažu uz neki robusni tamni stout ili porter Kada kažemo čokolada, kažemo