Uparivanje piva i hrane

Klasika – prasetina i lager
Nezvanični smo prvaci sveta po konzumaciji svinjskog mesa. Zimski period je vreme kada poraste potražnja za svinjskim mesom, uprkos postu. Jedna za drugom ređaju se

Roštilj zaliven tamnim pivom
Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status u svetu roštilja. Ova, čarobna,

Da li su srpski restorani spremni za Pivski meni
Svetski trendovi i dalje, po pravilu, stižu do nas sa izvesnim zakašnjenjem, i onaj koji ih prvi primeti i prihvati ima dobru početnu prednost Kada

Tri gastro predloga Fabrike piva
Svetski trendovi stižu do nas sa nekoliko godina zakašnjenja, ali ipak stižu. Tako je bilo sa zanatskim pivarstvom, tako i sa jednim od trendova koje

Šta popiti uz jela sa kobasicama
Andouille je francuska kobasica poreklom iz Bretanje koja je preko iseljenika stigla na jug SAD i postala zaštitni znak Luizijane. Pravi se od svinjskog mesa,

Želite li da eksperimentišete
Supa sa pivom, iako narodno jelo, standardno pripremano sa tamnim pivom, mada je ponekad korišćeno i pšenično, bila je omiljena hrana pruskog vladara Fridriha Vilhelma

Ovo morate probati – Kobasice i pšenično pivo
Pravi simbol, zaštitni znak i verovatno prva asocijacija većine ljubitelja dobrih kobasica i kvalitetnog piva je Nemačka. Bratwurst je tradicionalna nemačka kobasica koja se pravi

Uz paprikaš samo stout pivo
O irskom paprikašu, čuvenom Irish stew, postoji čitava literatura. Vode se raprave o njegovom poreklu, sastojcima, da li je originalno spreman od ovčetine, jagnjetine ili

Koje pivo odabrati uz dimljene kobasice
Note dima i snažan ukus mesa najviše dolaze do izražaja uz jako zahmeljena piva ili pivo sa dodatim voćem Pored slanine i čvaraka, dimljene kobasice