PIVARA SVIJANY: Super češka piva stigla u Srbiju

Vrhunska nefiltrirana i nepasterizovana piva dostupna su konzumentima na srpskom tržištu

 

Zbog čega su piva pivare Svijany drugačija

Zato što su stalno ista. Pivara Svijany koristi posebnu sortu žateckog hmelja,  iz vlastitih polja hmelja, uzgajanog u poznatom hmeljarskom području Polepska blata, o kojem vode pažljivu brigu. Za proizvodnju piva koriste slad proizveden tradicionalnim postupkom iz malih čeških i moravskih sladara, od sorte ječma odobrene za proizvodnju Češkog piva. Vodu za svoja piva koriste iz pet vlastitih arterskih bunara, u kojima se konstantno vrši provera kvaliteta vode.

Svijany ima viševekovnu tradiciju, a ovo mesto se pominje sada već davne 1345. godine, dok se prvi pisani tragovi pivare Svijany javljaju 1564. godine.

 

Ko je pivara Svijany

Pivara Svijany je „mala“ pivara, ali najveća nezavisna pivara u Češkoj i ne pripada ni jednoj velikoj pivskoj korporaciji. Godišnja proizvodnja iznosi 600.000 hektolitara i za svaki litar proizvedenog piva u pivari Svijany  se insistira na kvalitetnim sirovinama i punoći ukusa. Njihova filozofija, a koju primenjuju u proizvodnji piva, je da veliki deo sastojaka mora da ostane u pivu, a ne da se procesom filtracije odstrani.

 

Svijany u Srbiji

Piva pivare Svijany  na srpsko tržište uvozi i distribuira SEBRE DOO i to su jedina nepasterizovana piva koja se uvoze na tržište Srbije i koja spadaju u kategoriju takozvanih Super Čeških piva. Ova piva su vrlo zahtevna za distribuciju i sve količine koje stižu na srpsko tržište, stižu u hladnjačama. Piva iz pivare Svijany čuvaju se na kontrolisanim temperaturama u magacinu, kako bi se obezbedio i sačuvao kvalitet piva, kao da je popijeno u Češkoj.

 

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Dva Jelena

Osnovan davne 1832. godine, restoran Dva Jelena je vekovni simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima

Restoran Caruso

Od nedavno na beogradskoj gastro sceni je prisutan restoran, pod imenom Caruso, a koji uzburkao restoransku scenu naše prestonice. Naime,

Šabački letnji festival 2018

Još od 2003. godine Šabački letnji festival se održava na Šabačkoj tvrđavi. Ove godine Šabački letnji festival počinje 03. avgusta

Restoran Mali Pariz

Vešto ukomponovan spoj tradicionalnog šarma pariskih bistroa i savremenih tendencija u oblasti ugostiteljstva i gastronomije čine Mali Pariz nezaobilaznim mestom