PIVARA SVIJANY: Super češka piva stigla u Srbiju

Vrhunska nefiltrirana i nepasterizovana piva dostupna su konzumentima na srpskom tržištu

 

Zbog čega su piva pivare Svijany drugačija

Zato što su stalno ista. Pivara Svijany koristi posebnu sortu žateckog hmelja,  iz vlastitih polja hmelja, uzgajanog u poznatom hmeljarskom području Polepska blata, o kojem vode pažljivu brigu. Za proizvodnju piva koriste slad proizveden tradicionalnim postupkom iz malih čeških i moravskih sladara, od sorte ječma odobrene za proizvodnju Češkog piva. Vodu za svoja piva koriste iz pet vlastitih arterskih bunara, u kojima se konstantno vrši provera kvaliteta vode.

Svijany ima viševekovnu tradiciju, a ovo mesto se pominje sada već davne 1345. godine, dok se prvi pisani tragovi pivare Svijany javljaju 1564. godine.

 

Ko je pivara Svijany

Pivara Svijany je „mala“ pivara, ali najveća nezavisna pivara u Češkoj i ne pripada ni jednoj velikoj pivskoj korporaciji. Godišnja proizvodnja iznosi 600.000 hektolitara i za svaki litar proizvedenog piva u pivari Svijany  se insistira na kvalitetnim sirovinama i punoći ukusa. Njihova filozofija, a koju primenjuju u proizvodnji piva, je da veliki deo sastojaka mora da ostane u pivu, a ne da se procesom filtracije odstrani.

 

Svijany u Srbiji

Piva pivare Svijany  na srpsko tržište uvozi i distribuira SEBRE DOO i to su jedina nepasterizovana piva koja se uvoze na tržište Srbije i koja spadaju u kategoriju takozvanih Super Čeških piva. Ova piva su vrlo zahtevna za distribuciju i sve količine koje stižu na srpsko tržište, stižu u hladnjačama. Piva iz pivare Svijany čuvaju se na kontrolisanim temperaturama u magacinu, kako bi se obezbedio i sačuvao kvalitet piva, kao da je popijeno u Češkoj.

 

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Terminal Gastro Bar

Terminal Gastro Bar je casual dining restoran internacionalne kuhinje, smešten u jednom od najlepših delova Beograda, na Vračaru, pored Hrama

Jelen pivo vas savetuje

Od starih egipatskih slika iz 3.400 godina p. n. e., koje prikazuju ljude kako piju pivo, do danas se malo

Zašto volimo tamno pivo

Svi ukusi zbog kojih volimo crno pivo dobijaju se različitom obradom jednog jedinog sastojka Mnogi sebe smatraju odličnim poznavaocima piva,

Dugovečnost i kraft pivo

Šta je tajna dugog života? Mirno i samozadovoljno ponašanje? Blistavi smisao za humor? Doživotna joga? Ili bi to moglo biti

Restoran Savoca

Restoran Savoca

Ukoliko stezaljubljenik u Italiju, njene ukuse i mirise, Restoran Savoca iz Novog Sada je pravo mesto za vas. Ovde možete

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.