EICHINGER IZ VALJEVSKE PIVARE: Premium pivo iz Srbije

Valjevska pivara proizvodi i na tržište Srbije plasira premium pilsner pod nazivom Eichinger

Mnogo se u poslednje vreme priča i piše o premium i super premium pivskim brendovima. Svi relevantni pokazatelji govore u prilog činjenici da su upravo ova piva najbrže rastuća kategorija među pivima. Velike industrijske pivare, ali i uvoznici piva u Srbiji se prosto takmiče ko će bolja piva da uveze ili da plasira na srpsko tržište. Međutim, zaboravlja se da u našoj zemlji postoje pivare koje proizvode ova piva.

Možda najbolji primer da u Srbiji postoje premijum brendovi je pilsner Eichinger iz Valjevske pivare. Eichinger je svetlo pils pivo proizvedeno tradicionalnom bavarskom tehnologijom. Karakteriše ga izrazita, ali uravnotežena gorčina upotpunjena prefinjenim aromatičnim komponentama. To je pivo visoke prevrelosti, što mu daje karakterističnu reskost i osvežavajući karakter.

Jedinstven soj kvasca, koji potiče iz Bavarske, a čuva se u Valjevskoj pivari, daje Eichinger  pivu specifičan senzorni profil koji asocira na sveže pečen hleb, blagi voćni buke, koji se prepliće sa mirisom sveže pokošene trave.

Valja istaći da je ovo odlično balansirano pivo, sa idealno uklopljenim alkoholom od 4,5%, te da je idealna temperatura serviranja Eichinger piva 5-8 stepeni Celzijusa.

Eichinger je savršen pratilac jela od mesa, te nećete pogrešiti ako ga uparite uz svinjska pečenja.

Eichinger je lepo balansirano pivo, u kom je alkohol skoro neprimetan i preporuka je da se služi dobro rashlađen.

Inače, ovo pivo je specifično i po imenu koje nosi, odnosno ime je dobilo po Jozefu Ajhingeru, pivaru poreklom iz Bavarske, koji je u Valjevo stigao 1870. godine i najzaslužniji je za početak stručne proizvodnje piva u tadašnjoj Valjevskoj pivari.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Reka

Ovaj zanimljivi restoran nalazi se u Zemunu, tačnije na Zemunskom keju. Zbog čega je ovaj restoran interesantan i šta ga

Pivara Zebrew

Oni su pivski nomadi, odnosno gypsy pivara koja svoje pivske specijalitete priprema na različitim lokacijama u Beogradu, a po sopstvenim

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora

Restoran Poco Loco

Restoran Poco Loco je restoran internacionalne kuhinje, koji se nalazi u samom centru Pančeva.