EICHINGER IZ VALJEVSKE PIVARE: Premium pivo iz Srbije

Valjevska pivara proizvodi i na tržište Srbije plasira premium pilsner pod nazivom Eichinger

Mnogo se u poslednje vreme priča i piše o premium i super premium pivskim brendovima. Svi relevantni pokazatelji govore u prilog činjenici da su upravo ova piva najbrže rastuća kategorija među pivima. Velike industrijske pivare, ali i uvoznici piva u Srbiji se prosto takmiče ko će bolja piva da uveze ili da plasira na srpsko tržište. Međutim, zaboravlja se da u našoj zemlji postoje pivare koje proizvode ova piva.

Možda najbolji primer da u Srbiji postoje premijum brendovi je pilsner Eichinger iz Valjevske pivare. Eichinger je svetlo pils pivo proizvedeno tradicionalnom bavarskom tehnologijom. Karakteriše ga izrazita, ali uravnotežena gorčina upotpunjena prefinjenim aromatičnim komponentama. To je pivo visoke prevrelosti, što mu daje karakterističnu reskost i osvežavajući karakter.

Jedinstven soj kvasca, koji potiče iz Bavarske, a čuva se u Valjevskoj pivari, daje Eichinger  pivu specifičan senzorni profil koji asocira na sveže pečen hleb, blagi voćni buke, koji se prepliće sa mirisom sveže pokošene trave.

Valja istaći da je ovo odlično balansirano pivo, sa idealno uklopljenim alkoholom od 4,5%, te da je idealna temperatura serviranja Eichinger piva 5-8 stepeni Celzijusa.

Eichinger je savršen pratilac jela od mesa, te nećete pogrešiti ako ga uparite uz svinjska pečenja.

Eichinger je lepo balansirano pivo, u kom je alkohol skoro neprimetan i preporuka je da se služi dobro rashlađen.

Inače, ovo pivo je specifično i po imenu koje nosi, odnosno ime je dobilo po Jozefu Ajhingeru, pivaru poreklom iz Bavarske, koji je u Valjevo stigao 1870. godine i najzaslužniji je za početak stručne proizvodnje piva u tadašnjoj Valjevskoj pivari.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Via del Gusto

Restoran Via del Gusto nalazi se u samom centru Beograda, odnosno u Knez Mihajlovoj ulici. Ovaj interesantan restoran posluje od

Dani hmelja u Bačkom Petrovcu

Tradicionalna manifestacija "Dani hmelja" će ove godine biti održani 10. avgusta u Bačkom Petrovcu, u organizaciji Petrovec doo. Gostima manifestacije

Žene i pivo

U istoroji, proizvodnja piva je smatrana kao jedan veoma ozbiljan i plemenit posao. U Antičkom Peru-u za proizvodnju piva su

3 najbolja svetska piva

To su jedinstvena i originalna piva koja toliko odudaraju od konkurencije da ih jednostavno morate probati Pivo je pivo kakvo

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.