EICHINGER IZ VALJEVSKE PIVARE: Premium pivo iz Srbije

Valjevska pivara proizvodi i na tržište Srbije plasira premium pilsner pod nazivom Eichinger

Mnogo se u poslednje vreme priča i piše o premium i super premium pivskim brendovima. Svi relevantni pokazatelji govore u prilog činjenici da su upravo ova piva najbrže rastuća kategorija među pivima. Velike industrijske pivare, ali i uvoznici piva u Srbiji se prosto takmiče ko će bolja piva da uveze ili da plasira na srpsko tržište. Međutim, zaboravlja se da u našoj zemlji postoje pivare koje proizvode ova piva.

Možda najbolji primer da u Srbiji postoje premijum brendovi je pilsner Eichinger iz Valjevske pivare. Eichinger je svetlo pils pivo proizvedeno tradicionalnom bavarskom tehnologijom. Karakteriše ga izrazita, ali uravnotežena gorčina upotpunjena prefinjenim aromatičnim komponentama. To je pivo visoke prevrelosti, što mu daje karakterističnu reskost i osvežavajući karakter.

Jedinstven soj kvasca, koji potiče iz Bavarske, a čuva se u Valjevskoj pivari, daje Eichinger  pivu specifičan senzorni profil koji asocira na sveže pečen hleb, blagi voćni buke, koji se prepliće sa mirisom sveže pokošene trave.

Valja istaći da je ovo odlično balansirano pivo, sa idealno uklopljenim alkoholom od 4,5%, te da je idealna temperatura serviranja Eichinger piva 5-8 stepeni Celzijusa.

Eichinger je savršen pratilac jela od mesa, te nećete pogrešiti ako ga uparite uz svinjska pečenja.

Eichinger je lepo balansirano pivo, u kom je alkohol skoro neprimetan i preporuka je da se služi dobro rashlađen.

Inače, ovo pivo je specifično i po imenu koje nosi, odnosno ime je dobilo po Jozefu Ajhingeru, pivaru poreklom iz Bavarske, koji je u Valjevo stigao 1870. godine i najzaslužniji je za početak stručne proizvodnje piva u tadašnjoj Valjevskoj pivari.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

TOČENO PIVO: Za i protiv

Koliko ima istine u pričama o dobrim i lošim stranama točenog piva Tempo modernog života ume biti naporan, te kako

Restoran Madera

Restoran Madera se nalazi u samom srcu Beograda. Na mestu gde se danas nalazi restoran Madera najpre je otvorena kafana

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva