Craftology vikend u Mokrin House-u

Drugog vikenda marta, od 09.03. do 11.03. ove godine, momci iz pivare RazBeerbriga u saradnji sa Mokrin House timom organizuju Craftology vikend. Okupljanje je predviđeno za petak 09. marta izmedju 18h i 20h. Prvo veče je predviđeno za razgovor o istoriji piva kao i o teorijskom delu procesa kuvanja piva, a subotu tokom prepodneva i samo kuvanje piva. Kada pivo bude skuvano, ono će se flaširati i ostaviti da odleži par nedelja. Nakon kuvanja i flaširanja piva, predviđena je degustacija različitih RazBeerbriga piva, koja je predviđena do kasno u noć. U nedelju, nakon pravog vojvodjanskog doručka, predviđen je razlaz gostiju. 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Piatto

Piatto je odličan novosadski restoran italijanske kuhinje koji se nalazi u ulici Branka Bajića, i koji pored izvanredne kuhinje, nudi

Restoran Stanica 1884

Na mestu prepunom istorije, u jednoj od najstarijih zgrada srpske prestonice, monumentalnom zdanju iz 1884 godine, na mestu gde je

Restoran Kovač

Kažu da kafane pišu istoriju. One su svedok i poprište, putovanje i odredište. U njima se sastaje i rastaje, dogovaraju

Lager ili Ale

Osnovna podela piva je na Lager i Ale piva a razlika među njima je u kvascu. Skoro sva piva zapravo

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.