Kuvanje kroz etape u pivari 3bir

U organizaciji Kluba pivara Novi Sad, Beerokrate, Kraft lokator – gde na kraft pivo i Majstor za pivo u Futoškoj 12 u Novom Sadu (što je prostor pivare 3bir) 15.10.2018. sa početkom u 18h održaće se druženje uz razgovor o kuvanju piva, kao i kuvanje piva. Ovakva druženja predviđena su dva puta mesečno tako da će se na prvom druženju više pričati, a na drugom više kuvati pivo. Sledeći termin za druženje je 29.10.2018. u 18h. Ulaz je besplatan.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

TRADICIJA DUGA 1000 GODINA

Najstarija pivara na svetu je Weihenstephan u Bavarskoj. Ovde se pivo neprekidno proizvodi još od 1040. godine, kako kažu dokumenti.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.