„PIVSKI ZALOGAJI“ UZ OMILJENO PIVO!

Apatinska pivara organizovala je za svoje partnere i posetioce iz sveta ugostiteljstva događaj pod nazivom „Pivski zalogaji“ kako bi na praktičan način dočarala aspekt pivske kategorije koji se često zanemaruje–uparivanje piva sa odgovarajućom hranom.

Naime, kada pomislimo na pivo, svako od nas prvo pomisli na druženja ili proslave ili slične momente okupljanja sa najdražima. Malo ko uzima pivsku kategoriju kao relevantnu za uparivanje sa različitim gastronomskim ukusima. Za razliku od vina ili drugih kategorija gde su neka opšta pravila uparivanja sa hranom poznata, pivo do sada nije bilo u takvoj poziciji.

Upravo zato, posetioci događaja su, iz perspektive pravih znalaca iz oblasti kulinarstva i ugostiteljstva, dobili više informacija na ovu temu. Predavači na događaju su bili renomirani  kulinar Vanja Puškar, kao i Vlada Simić, nagrađivani barmen sa relevantnim iskustvom uparivanja različitih kategorija. Oni su predstavili koji se gastronomski specijaliteti, jedinstvenih ukusa, najbolje kombinuju uz koje vrste piva, a sve zvanice su uživale u različitim kombinacijama vrhunskog piva i ukusnih zalogaja pripremljenih na, do sada neviđen način, upotpunjujući ukupan gastronomski doživljaj.

Program „Pivski zalogaji“ je samo početak građenja kulture uparivanja piva sa najraznovrsnijim gastronomskim ukusima i Apatinska pivara će i ubuduće podržavati ovaj koncept kroz niz radionica koje slede. Na tim radionicama će polaznici imati priliku da u ovoj oblasti steknu dodatna znanja kako bi pivska kategorija dobila mesto koje joj pripada u ukupnom gastronomskom doživljaju.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Jazz Cafe

Restoran Jazz Cafe otvoren je krajem prošlog veka, a vlasnici kažu da im je želja bila da otvore restoran u

Restoran Kovač

Kažu da kafane pišu istoriju. One su svedok i poprište, putovanje i odredište. U njima se sastaje i rastaje, dogovaraju

Kako se snaći na putovanju

Današnji putnici i turisti imaju mnogo mogućnosti kada je piće u pitanju. Trgovina je uznapredovala pa se roba šalje na

Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci: -1 velika kašika soli -1 mala kašika šećera -1 mala kašika luka u prahu -1 mala kašika belog

Kako prepoznati dobro pivo

Pivski svet šareniji je nego ikada. Nove pivare, paleta pivskih ukusa koja ima sve više nijansi, stilovi i podstilovi, kraft

Zanimljiva pivo(logija)

Gospodin Heineken je bio u procesu dizajniranja flaša za njegovo pivo kada mu je pala na pamet brilijantna ideja –

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike