Pet najboljih kraft piva u Srbiji

Izdvojili smo piva bez naglašenih ukusa i neuobičajenih aroma, odnosno piva koja su predstavnici stilova koje konzumenti na srpkom tržištu  traže

Predstavljamo vam pet najboljih kraft piva, koja su poželjna u Srbiji i koja su prema mišljenju Beer Style magazina ono najbolje na našem tržištu. To su piva bez naglašenih ukusa i neuobičajenih aroma, ona pripadaju stilu koji predstavljaju i karakterišu ono što većina konzumenata traži u kraft pivu. Izdvojili smo samo najkvalitetnija piva, a pod tim podrazumevamo da se u pripremi ovih piva koriste samo vrhunski sastojci, poželjna su kod pivopija, a cena im je prilagođena našem tržištu.

Caiman iz pivare Crow je IPA I prvo kraft pivo u Srbiji koje je natočeno u limenku. Naravno, ovo pivo se nalazi i u staklenim ambalažama, a dostupno je  na točilicama.  Ovo je specijalno, svetlo, nefiltrirano, nepasterizovano pivo bez konzervansa sa 6,5% alkohola. Prijatne gorčine sa aromama ananasa, belog grožđa i grejpa.

Blue Moon je jedino pivo na svetu koje se pije sa pomorandžom čime se postiže najbolja sinergija oštrine i slatkoće. Ovaj brend kompanije Molson Coors je zvezda američke kraft scene. Ovo je mutno pšenično pivo, stila Wheat Ale, specifičnog ukusa koji počinje resko i oštro, a završava se pikantnim svežim korijanderom i slatkom pomorandžom.

Dirigent iz pivare Academia je porter koji je idealan za hladniji deo godine, a zadovoljava potrebu za kafom i crnim vinom. Ovo je tamno i robusno pivo, te kao takvo dopašće se svima koji vole prava crna piva. Ovaj porter sa 7% alkohola svog savršenog para nalazi uz slatki desert od čokolade, a posle „jakog“ obroka.

Bandiera Rossa je vrhunski red ale iz pivare Razbeerbriga. Kombinacija četiri karamelna slada daju ovom pivu bogatu boju i izrazit ukus, a osnovni sladovi doprinose suvoći ukusa. Ovo pivo je suptilno, zavodljivo sa izraženom karamelnom notom i snažnom hmeljnom aromom, a sadrži 6% alkohola.

Kruna iz pivare Princ je engleska IPA sa 6,4% alkohola. Bogatog je ukusa i snažne pene. Za razliku od ostalih engleskih tipova piva, Kruna sadrži nešto više hmelja koji do nas stiže direktno sa engleskog podneblja, i nalazi se, pre svega, u balansu sa najkvalitetnijim engleskim žitaricama koje su korišćene pri proizvodnji, a daju biskvitne i karamelne tonove. Zlatno-ćilibarne boje je, ne previše gorko.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1