PIVO POTPUNO DRUGAČIJEG UKUSA

Arheolozi su pokušali da proizvedu pivo po neolitkom receptu iz Vinče, pa su koristili lokalni borov i bagremov med, vodu sa Kosmaja i divlje jabuke. Naši preci iz neolita nisu koristili hmelj već slatki ječam, te je njihovo pivo bilo blaže i bez nama dobro poznatog gorkastog ukusa. Mlevenje tog ječma je bio izuzetno težak posao tako da arheolozi na zemnim ostacima drevnih Vinčanaca prepoznaju osobe koje su bile zadužene za to jer svi oni imaju karakteristične deformacije na zglobovima i šakama.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Villa Maska

Kada poželite da se osetite prijatno i lepo u  nekom novom nesvakidašnjem prostoru, ne morate baš uvek da otputujete daleko

Nova receptura BIP piva

Magičan. Inspirativan. U njega možete da budete zaljubljeni ili da ga ne volite. Ravnodušni sigurno ne možete da budete. Beograd.

Pivara Crow

Ova pivara uvek ima po desetak različitih piva na stanju i trude se da svakog meseca izbace na tržište bar

Dokazano da pivo sprečava rak

Velikim brojem naučnih istraživanjima dokazane su mnoge dobro  osobine hmelja po ljudsko zdravlje. Nedavno je otkriveno da hmelj poseduje flavonoidno

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli