PIVO – KAO TEČNI HLEB I HRANA

Smatra se da je sastav piva u prošlosti bio dosta sličan hlebu, a postoje i uverenja da su ljudi prvo pili pivo pa tek onda pekli hleb. Zbog toga mnogi pivo i danas zovu – tečni hleb. Mnogi ga svrstavaju u ekološku hranu, što odgovara istini. Pojedini misle da je dobro jedino za pečenje praseta – kada ga zalivate pivom, bude lepo rumeno. Ne radi se samo o pečenju mesa već možete da napravite i dezerte sa pivom. Zbog brojih nutritivnih pogodnosti, pivo je sve popularnije i vraća se u kuhinju, iz koje je i poteklo, i to na velika vrata.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Mezestoran Dvorište

Skriven od gradske vreve, lociran u Svetogorskoj 46, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka donosi u

Kineski festival piva

Muzika, turisti, tradicionalna hrana, veliki šatori i puno hrane i piva – nije Oktoberfest, to je Qingdao International Beer Festival,

Restoran Bon Appetit

Restoran Bon Appetit je otvorio svoja vrata ljubiteljima ukusne domaće kuhinje 2011. godine. Restoran Bon Appetit se nalazi u samom

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih