PIVO – KAO TEČNI HLEB I HRANA

Smatra se da je sastav piva u prošlosti bio dosta sličan hlebu, a postoje i uverenja da su ljudi prvo pili pivo pa tek onda pekli hleb. Zbog toga mnogi pivo i danas zovu – tečni hleb. Mnogi ga svrstavaju u ekološku hranu, što odgovara istini. Pojedini misle da je dobro jedino za pečenje praseta – kada ga zalivate pivom, bude lepo rumeno. Ne radi se samo o pečenju mesa već možete da napravite i dezerte sa pivom. Zbog brojih nutritivnih pogodnosti, pivo je sve popularnije i vraća se u kuhinju, iz koje je i poteklo, i to na velika vrata.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pizza i pivo

Kada je pre 45 godina (zar već toliko?) otvorena prva picerija u Novom Sadu, ali i u tadašnjoj Jugoslaviji, do

PIVO I HRANA – Picerija Borsalino

Novosadska picerija Borsalino punih 39 godina nalazi se istom mestu – u Vojvođanskoj ulici, na Grbavici i nudi dobar spoj piva i hrane.