Poznato je da pivo odlično gasi žeđ posle dobrog ručka. Da li gasi žeđ i kada se sa njim kuva gulaš, proverite sami.
• Sastojci potrebni za gulaš:
800 g svinjskog vrata ili plećke
2 – 3 kašike ulja
3 – 4 glavice crnog luka
350 g šampinjona i bukovača
500 ml svetlog piva
6 – 7 čena belog luka
5 kašičica mlevene paprike
2 lovorova lista
So i biber
Peršunov list – za dekoraciju
• Priprema:
Na malo ulja u šerpi upržiti iseckani crni luk. Beli luk sitno iseći. Pečurke iseći na trake. Meso iseći na kockice. Prvo isprženom luku dodati meso i kratko prodinstati. Dodati mu lovorov list i mlevenu papriku, a zatim i pečurke. Par minuta dinstati i dodati beli luk. Kada beli luk pusti miris naliti pivom (da ogrezne). Kuvati oko 30 min dok meso omekša.
Prijatno!