Pivski gulaš uz Lav pivo

Pivski gulaš

Poznato je da pivo odlično gasi žeđ posle dobrog ručka. Da li gasi žeđ i kada se sa njim kuva gulaš, proverite sami.

• Sastojci potrebni za gulaš:
800 g svinjskog vrata ili plećke
2 – 3 kašike ulja
3 – 4 glavice crnog luka
350 g šampinjona i bukovača
500 ml svetlog piva
6 – 7 čena belog luka
5 kašičica mlevene paprike
2 lovorova lista
So i biber
Peršunov list – za dekoraciju

• Priprema:
Na malo ulja u šerpi upržiti iseckani crni luk. Beli luk sitno iseći. Pečurke iseći na trake. Meso iseći na kockice. Prvo isprženom luku dodati meso i kratko prodinstati. Dodati mu lovorov list i mlevenu papriku, a zatim i pečurke. Par minuta dinstati i dodati beli luk. Kada beli luk pusti miris naliti pivom (da ogrezne). Kuvati oko 30 min dok meso omekša.
Prijatno!
 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Jedno Mesto

Spoj tradicionalnog i modernog, dnevnog i noćnog života, Jedno mesto je spoj koji opčini svakog gosta. Spoj duha nekadašnjih boema

Restoran Mihailo

U prijatnom ambijentu restorana Mihailo možete uživati u tradicionalnoj nacionalnoj kuhinji koja je pripremana uz pomoć najkvalitetnijih lokalnih namirnica na

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.