Pivski gulaš uz Lav pivo

Pivski gulaš

Poznato je da pivo odlično gasi žeđ posle dobrog ručka. Da li gasi žeđ i kada se sa njim kuva gulaš, proverite sami.

• Sastojci potrebni za gulaš:
800 g svinjskog vrata ili plećke
2 – 3 kašike ulja
3 – 4 glavice crnog luka
350 g šampinjona i bukovača
500 ml svetlog piva
6 – 7 čena belog luka
5 kašičica mlevene paprike
2 lovorova lista
So i biber
Peršunov list – za dekoraciju

• Priprema:
Na malo ulja u šerpi upržiti iseckani crni luk. Beli luk sitno iseći. Pečurke iseći na trake. Meso iseći na kockice. Prvo isprženom luku dodati meso i kratko prodinstati. Dodati mu lovorov list i mlevenu papriku, a zatim i pečurke. Par minuta dinstati i dodati beli luk. Kada beli luk pusti miris naliti pivom (da ogrezne). Kuvati oko 30 min dok meso omekša.
Prijatno!
 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Na izvoru vitamina B

Kvasac u pivu je prepun vitamina B, posebno ako pijete nefiltrirano pivo. Vitamin B3 (niacin) je dobar regulator niva holesterola,

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.