Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica, uključujući i pivo. Ječmeni slad sadrži vitamine, minerale i aminokiseline. Kao bogat izvor vitamina B, ekstrakt slada može povećati sadržaj vitamina B u pivu – uključujući tiamin, riboflavin, niacin, folat i vitamin B-6. Ekstrakt slada je i izvor esencijalnih aminokiselina, a aminokiseline dobijene na taj način naše telo koristi pri stvaranju proteina. Piva koja sadrže veći ekstrakt slada doprinose zdravlju naših kostiju.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Chez Nik

Chez Nik, kratko ime koje znači puno toga na jednom mestu. Sjajnu kafu i doručak za uspešan početak dana, izbor

Restoran Temperament

Temperament je restoran koji je fokusiran na tradicionalnu kuhinju. Nalazi se u Beton hali, u samom srcu Beograda, pored reke

Pivara 3bir otvorila taproom

Pre par godina trebalo je napisati: novosadska kraft pivara 3bir, a danas je sasvim dovoljno reći jednostavno pivara 3bir, da

Uz paprikaš samo stout pivo

O irskom paprikašu, čuvenom Irish stew, postoji čitava literatura. Vode se raprave o njegovom poreklu, sastojcima, da li je originalno

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.