Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica, uključujući i pivo. Ječmeni slad sadrži vitamine, minerale i aminokiseline. Kao bogat izvor vitamina B, ekstrakt slada može povećati sadržaj vitamina B u pivu – uključujući tiamin, riboflavin, niacin, folat i vitamin B-6. Ekstrakt slada je i izvor esencijalnih aminokiselina, a aminokiseline dobijene na taj način naše telo koristi pri stvaranju proteina. Piva koja sadrže veći ekstrakt slada doprinose zdravlju naših kostiju.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Sunset

Restoran Sunsetotvoren je pre više od dve decenije u Beogradu. Od skromnih početaka, pa do današnjeg izdanja, prešao je put

Kafana Mali Kalemegdan

Kafana Mali Kalemegdan predstavlja spoj tradicionalnog i modernog na mestu gde je nastao Beograd. Nalazi se u istorijskom srcu Beograda,

Sarajevski ćevap Walter

U Železniku, 2006. godine, se otvorio prvi restoran Walter sa idejom da Beograđanima pokaže nešto neobično i nesvakidašnje. Takođe, neka