Četiri greške koje pravite dok pijete pivo

Ovo su četiri najčešće greške koje verovatno pravite dok pijete pivo, a da toga niste ni svesni. Prva i najveća greška koju pivopije prave jeste da hlade svoje čaše – u hladnim čašama pivo kreće da peni i gubi karbonizaciju, ali i aromu. Druga greška koju većina pivopija pravi jeste da piju ledeno pivo, koliko god to dobro zvučalo, prehlađeno pivo umanjuje sam ukus i aromu. Treća greška je da nikada ne bi trebalo da ostavljate ne otvoreno pivo na suncu jer može da "užegne" i samim tim uništi ukus i aromu piva. Četvrta greška je ta da ne smete čuvati pivo previše dugo, jer ako ga čuvate više od nedelju dana, ukus i aroma se bitno promene.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

The Camelot pivnica

Ugostiteljstvom su počeli da se bave u decembru 1999. godine otvaranjem jednog od najpoznatijih novosadskih klubova „Ritmo Latino“ i ovaj

Restoran Bata Pežo

U elitnom novosadskom naselju Kamenjar, na samoj obali Dunava nalazi se restoran Bata Pežo. Restoran sa tradicijom koga rado posećuju

Verovali ili ne

– Zanimljivo je koliko dugo traje običaj Medenog meseca, na koji mladenci idu posle venčanja. Običaj traje već oko 6000

Leti se pije lager

Vreo letnji dan prosto traži hladovinu neke bašte kafića, kafea, pivnice, paba, kafane i neka se zove kako god hoće,

Restoran The Square

Besprekorna usluga, elegantna atmosfera i bogat izbor piva slažu se sa savremenom i evropskom kuhinjom restorana The Square. Elegantan i

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih