Kućno pivarstvo – Pet ključnih stvari za početak kuvanja piva

Kvalitet vašeg piva će bitno zavisiti od kvaliteta sastojaka koje koristite. Uvek se trudite da nabavite što svežije i kvalitetne sastojke. Vrlo je važno da proverite da li su ekstrakt slada, kao i kvasac sveži, te da li je hmelj lep i zelen.

Kada počinjete da se bavite kućnim pivarstvom gledajte da sastojci i recepti budu što jednostavniji. Mnogo je lakše dodati sastojke jednostavnom receptu nego uklanjati sastojke iz složenih recepata.

Vodite evidenciju svakog piva koje napravite, bez obzira na to kakav je recept. Ova evidencija će vam biti koristna za kasnija eksperimentisanja.

Pivo je vrlo otporno, zato nemojte biti previše zabrinuti ako napravite grešku prilikom kuvanja. Iako krajnji proizvod možda ne bude to što ste zamislili, verovatno ćete ipak imati nešto ukusno i vredno za popiti.

Neka vaše pivsko iskustvo počne dobrim razumevanjem procesa sanacije, fermentacije i flaširanja.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara Kaš

Paleta piva ove sada već legendarne pivare je svedena, a fokus je na nekoliko stilova   Pivara Kaš postoji od