Kućno pivarstvo – Pet ključnih stvari za početak kuvanja piva

Kvalitet vašeg piva će bitno zavisiti od kvaliteta sastojaka koje koristite. Uvek se trudite da nabavite što svežije i kvalitetne sastojke. Vrlo je važno da proverite da li su ekstrakt slada, kao i kvasac sveži, te da li je hmelj lep i zelen.

Kada počinjete da se bavite kućnim pivarstvom gledajte da sastojci i recepti budu što jednostavniji. Mnogo je lakše dodati sastojke jednostavnom receptu nego uklanjati sastojke iz složenih recepata.

Vodite evidenciju svakog piva koje napravite, bez obzira na to kakav je recept. Ova evidencija će vam biti koristna za kasnija eksperimentisanja.

Pivo je vrlo otporno, zato nemojte biti previše zabrinuti ako napravite grešku prilikom kuvanja. Iako krajnji proizvod možda ne bude to što ste zamislili, verovatno ćete ipak imati nešto ukusno i vredno za popiti.

Neka vaše pivsko iskustvo počne dobrim razumevanjem procesa sanacije, fermentacije i flaširanja.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

lowenbrau pivo

PIVO Löwenbräu

Pivo Löwenbräu prepoznatljivo je po zlatnom lavu na plavoj pozadini, što je ujedno i zaštitni znak jedne od najstarijih pivara na svetu.

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja