Kućno pivarstvo – Pet ključnih stvari za početak kuvanja piva

Kvalitet vašeg piva će bitno zavisiti od kvaliteta sastojaka koje koristite. Uvek se trudite da nabavite što svežije i kvalitetne sastojke. Vrlo je važno da proverite da li su ekstrakt slada, kao i kvasac sveži, te da li je hmelj lep i zelen.

Kada počinjete da se bavite kućnim pivarstvom gledajte da sastojci i recepti budu što jednostavniji. Mnogo je lakše dodati sastojke jednostavnom receptu nego uklanjati sastojke iz složenih recepata.

Vodite evidenciju svakog piva koje napravite, bez obzira na to kakav je recept. Ova evidencija će vam biti koristna za kasnija eksperimentisanja.

Pivo je vrlo otporno, zato nemojte biti previše zabrinuti ako napravite grešku prilikom kuvanja. Iako krajnji proizvod možda ne bude to što ste zamislili, verovatno ćete ipak imati nešto ukusno i vredno za popiti.

Neka vaše pivsko iskustvo počne dobrim razumevanjem procesa sanacije, fermentacije i flaširanja.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Skuvajte svoje pivo

Proizvodnja piva je relativno lak proces i potrebna su vam samo četiri sastojka – kvasac, slad, ječam i dekstroza Većina

Fish & Zeleniš

Ako ste ljubitelj mediteranske kuhinje i opuštene atmosfere, a u Novom Sadu ste, ovo će vam se svideti. Jelovnik je

Srpska kuća piva

Srpska kuća piva izdvaja se u odnosu na druge pivnice? Srpska kuća piva  je jedinstvena pivnica u Beogradu, na dve

Marlena kuva pivo

U sklopu radionice "Napravi svoje pivo", koju organizuje Pab Tavan, u subotu 22.09.2018. godine Marlena kuva pivo. Radionica počinje u

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.