Kućno pivarstvo – Pet ključnih stvari za početak kuvanja piva

Kvalitet vašeg piva će bitno zavisiti od kvaliteta sastojaka koje koristite. Uvek se trudite da nabavite što svežije i kvalitetne sastojke. Vrlo je važno da proverite da li su ekstrakt slada, kao i kvasac sveži, te da li je hmelj lep i zelen.

Kada počinjete da se bavite kućnim pivarstvom gledajte da sastojci i recepti budu što jednostavniji. Mnogo je lakše dodati sastojke jednostavnom receptu nego uklanjati sastojke iz složenih recepata.

Vodite evidenciju svakog piva koje napravite, bez obzira na to kakav je recept. Ova evidencija će vam biti koristna za kasnija eksperimentisanja.

Pivo je vrlo otporno, zato nemojte biti previše zabrinuti ako napravite grešku prilikom kuvanja. Iako krajnji proizvod možda ne bude to što ste zamislili, verovatno ćete ipak imati nešto ukusno i vredno za popiti.

Neka vaše pivsko iskustvo počne dobrim razumevanjem procesa sanacije, fermentacije i flaširanja.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Maša

U samom centru Novog Sada, u Zmaj Jovinoj ulici, 2006. godine počeo je sa radom jedan od najautentičnijih restorana u

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike