Kućno pivarstvo – Pet ključnih stvari za početak kuvanja piva

Kvalitet vašeg piva će bitno zavisiti od kvaliteta sastojaka koje koristite. Uvek se trudite da nabavite što svežije i kvalitetne sastojke. Vrlo je važno da proverite da li su ekstrakt slada, kao i kvasac sveži, te da li je hmelj lep i zelen.

Kada počinjete da se bavite kućnim pivarstvom gledajte da sastojci i recepti budu što jednostavniji. Mnogo je lakše dodati sastojke jednostavnom receptu nego uklanjati sastojke iz složenih recepata.

Vodite evidenciju svakog piva koje napravite, bez obzira na to kakav je recept. Ova evidencija će vam biti koristna za kasnija eksperimentisanja.

Pivo je vrlo otporno, zato nemojte biti previše zabrinuti ako napravite grešku prilikom kuvanja. Iako krajnji proizvod možda ne bude to što ste zamislili, verovatno ćete ipak imati nešto ukusno i vredno za popiti.

Neka vaše pivsko iskustvo počne dobrim razumevanjem procesa sanacije, fermentacije i flaširanja.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Alarmi za čaše?

Alarmi za čaše?

Verovali ili ne ali krađa čaša predstavlja veliki problem za svaki ugostiteljski objekat. Naročito su na udaru pivnice i kafići,

Restoran Piatto

Piatto je odličan novosadski restoran italijanske kuhinje koji se nalazi u ulici Branka Bajića, i koji pored izvanredne kuhinje, nudi

Restoran Sakura

Restoran Sakura, nalazi se u beogradskoj Beton hali sa pogledom na ušće reka Save i Dunav. Ovaj restoran nudi jedan

Ovo je najjače pivo na svetu

Pivara Brewmeister je prevazišla sebe i, nakon do sada najjačeg piva, iz svog asortimana, pod imenom Armagedon, izbacila je na