Pivo smanjuje rizik od moždanog udara

Zajednička studija univerziteta Harvard i Američkog udruženja za zaštitu od moždanog udara, utvrdila je da ljudi koji piju umerene količine piva mogu smanjiti rizik od moždanog udara do 50 %, u poređenju sa onima koji ne piju. Takozvani ishemijski moždani udari su najčešća vrsta moždanog udara, a pojavljuju se kada krvni ugrušak blokira krv i dotok kiseonika u mozak. Međutim, kada pijete pivo, vaše arterije postaju fleksibilnije i protok krvi značajno se poboljšava. Zbog toga se ne formiraju krvni ugrušci, a rizik od moždanog udara se znatno smanjuje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Bella Napoli

Restoran, ali i picerija Bella Napoli otvoren je 1999. godine, a u vreme otvaranja bio je zamišljen kao porodični restoran

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.