Pivo smanjuje rizik od moždanog udara

Zajednička studija univerziteta Harvard i Američkog udruženja za zaštitu od moždanog udara, utvrdila je da ljudi koji piju umerene količine piva mogu smanjiti rizik od moždanog udara do 50 %, u poređenju sa onima koji ne piju. Takozvani ishemijski moždani udari su najčešća vrsta moždanog udara, a pojavljuju se kada krvni ugrušak blokira krv i dotok kiseonika u mozak. Međutim, kada pijete pivo, vaše arterije postaju fleksibilnije i protok krvi značajno se poboljšava. Zbog toga se ne formiraju krvni ugrušci, a rizik od moždanog udara se znatno smanjuje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

restoran nirvana subotica

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

restoran konoba 32

Restoran Konoba 32

Restoran Konoba 32 nalazi se u centru Pančeva, u ulici koja odiše starim duhom grada. U okviru restorana Konoba 32 nalazi se i fino ušuškana bašta.

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih