Pivo smanjuje rizik od moždanog udara

Zajednička studija univerziteta Harvard i Američkog udruženja za zaštitu od moždanog udara, utvrdila je da ljudi koji piju umerene količine piva mogu smanjiti rizik od moždanog udara do 50 %, u poređenju sa onima koji ne piju. Takozvani ishemijski moždani udari su najčešća vrsta moždanog udara, a pojavljuju se kada krvni ugrušak blokira krv i dotok kiseonika u mozak. Međutim, kada pijete pivo, vaše arterije postaju fleksibilnije i protok krvi značajno se poboljšava. Zbog toga se ne formiraju krvni ugrušci, a rizik od moždanog udara se znatno smanjuje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Faro

FARO je novi projekat restorana Fish & Zeleniš, sa autentičnim fine-local-creative konceptom, odnosno sinergijom biodinamičnog povrća i voća, sveže ribe,

New Reset

Restoran New Reset u Gospodar Jovanovoj 42, na Dorćolu, u centru beogradske metropole, smešten je u ambijentu kuće iz 1923.

PIVSKI STILOVI: Voćna piva

Pivski stilovi i podstilovi sa dodatim voćem su tehnički vrlo zahtevni za napraviti, a mi vam predstavljamo najbolje pivo sa dodatim voćem na našem tržištu.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.