Pivo smanjuje rizik od moždanog udara

Zajednička studija univerziteta Harvard i Američkog udruženja za zaštitu od moždanog udara, utvrdila je da ljudi koji piju umerene količine piva mogu smanjiti rizik od moždanog udara do 50 %, u poređenju sa onima koji ne piju. Takozvani ishemijski moždani udari su najčešća vrsta moždanog udara, a pojavljuju se kada krvni ugrušak blokira krv i dotok kiseonika u mozak. Međutim, kada pijete pivo, vaše arterije postaju fleksibilnije i protok krvi značajno se poboljšava. Zbog toga se ne formiraju krvni ugrušci, a rizik od moždanog udara se znatno smanjuje.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Petrus

U samom centru Novog Sada u ulici Modene, nalazi se Petrus Gastro Bar. Ime nosi po čuvenoj tvrđavi u blizini

Restoran Madera

Restoran Madera se nalazi u samom srcu Beograda. Na mestu gde se danas nalazi restoran Madera najpre je otvorena kafana

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja