Kako do zdrave jetre

Jetra je jedan od najbitnijih organa za funkcionisanje našeg organizma. Baš zbog toga je veoma važno da se brinemo o njoj. Iako jetra ume da se doslovno „obnovi“ alkohol joj šteti, čak iako je u pitanju „samo pivo“. Dozvolite vašoj jetri da se oparavi tako što nećete piti svaki dan. Zapravo, najbolje bi bilo da imate što više dana bez alkohola da bi se vaša jetra oporavila. Veoma je bitno da ako pijete ceo vikend, ne nastavite uživanje u pivu do sledećeg vikenda. Takođe, razmotrite uzimanje prehrambenih suplemenata koji sadrže hranjljive materije koji pomažu u održavanju zdravlja jetre. Ako se odlučite za suplemente potražite one koji sadrže biljne ekstrakte koji uklanjaju toksine iz jetre i poboljšavaju funkciju jetre.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVO: Zdrav život i pivo

Istraživali smo priče o zdravstvenim benefitima piva na naš organizam, te pokušali da otkrijemo ima li tu istine Ljudi širom

Alla Lanterna

Restoran Alla Lanterna smešten je u najživopisnijem ambijentu jedne od najstarijih gradskih ulica Novog Sada, Dunavskoj ulici. Na meniju restorana

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.