Bitni saveti za svakog pivopiju

Evo par saveta koji će vam biti od pomoći sledeći put kada budete pili pivo. Prvo i najbitnije odlučite koliko ćete piva popiti pre nego što kpočnete da pijete i pridržavajte se toga. Ne plašite se da kažete:„ne hvala“ ako vam neko ponudi još jedno piće, a to je preko količine koju ste odlučili da popijete. Takođe, zapamtite da pijete polako, zdravoj jetri treba oko jedan sat da obradi jednu limenku piva. Ako pijete brže od toga, rizikujete da preopteretite jetru, a time i celo telo. Rezultat toga može biti jako naporan mamurluk sutradan. Ovo je naročito važno za proslave i druge socijalne okolnosti, gde pritisak od strane prijatelja može da vas natera na „samo još jedno“ pivo. Drugi savet je da nikada ne pijete na prazan stomak. Obrok pre nego što krenete u provod, zapravo može pomoći usporavanju apsorpcije alkohola. Pun stomak može vam uz to pomoći da smanjite količinu alkohola koju možete popiti. Teći, i jedan od najbitinjih saveta koji vas takođe može spasiti od teškog mamurluka jeste to da pijete vodu dok ste u izlasku. Alkohol dehidrira vaše telo, stoga je pametno popiti po koju vodu između alkoholnih pića. Ne samo da vam pomaže da smanjite konzumaciju alkohola, već takođe pomaže da vaše telo ostane hidrirano.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Donji Grad

U samom srcu starog Beogradu, nedaleko od Kalemegdana, u mirnom delu Dorćola, na uglu ulica Knićaninova i Visokog Stevana nalazi

Verovali ili ne

U svetu je sve veći broj crkava koje su na svojim službama počele da služe pivo, a ima i onih

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.