Bitni saveti za svakog pivopiju

Evo par saveta koji će vam biti od pomoći sledeći put kada budete pili pivo. Prvo i najbitnije odlučite koliko ćete piva popiti pre nego što kpočnete da pijete i pridržavajte se toga. Ne plašite se da kažete:„ne hvala“ ako vam neko ponudi još jedno piće, a to je preko količine koju ste odlučili da popijete. Takođe, zapamtite da pijete polako, zdravoj jetri treba oko jedan sat da obradi jednu limenku piva. Ako pijete brže od toga, rizikujete da preopteretite jetru, a time i celo telo. Rezultat toga može biti jako naporan mamurluk sutradan. Ovo je naročito važno za proslave i druge socijalne okolnosti, gde pritisak od strane prijatelja može da vas natera na „samo još jedno“ pivo. Drugi savet je da nikada ne pijete na prazan stomak. Obrok pre nego što krenete u provod, zapravo može pomoći usporavanju apsorpcije alkohola. Pun stomak može vam uz to pomoći da smanjite količinu alkohola koju možete popiti. Teći, i jedan od najbitinjih saveta koji vas takođe može spasiti od teškog mamurluka jeste to da pijete vodu dok ste u izlasku. Alkohol dehidrira vaše telo, stoga je pametno popiti po koju vodu između alkoholnih pića. Ne samo da vam pomaže da smanjite konzumaciju alkohola, već takođe pomaže da vaše telo ostane hidrirano.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PAMETNO KUPITE: Staropramen pivo

Staropramen pivo je klasičan predstavnik češke pivarske škole, koji se proizvodi po recepturi staroj više od 150 godina i uz pomoć moderne tehnologije.

Tramvaj pub

Tramvaj je i idealno mesto za doručak u Beogradu, ali i za izlazak. Ima sve ono što jedan pab mora

Najjače nemačko pivo

Kada je 2011. godine prvi, ali i jedini, put pušteno na tržište – Schorschbock 57 je bilo najjače pivo na

Šta ustvari izaziva mamurluk

Sigurno ste mislili da mamurluk izaziva alkohol u pivu, no nauka kaže drugačije i etiketira glavnog krivca Jaka glavobolja, suva

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike