Bitni saveti za svakog pivopiju

Evo par saveta koji će vam biti od pomoći sledeći put kada budete pili pivo. Prvo i najbitnije odlučite koliko ćete piva popiti pre nego što kpočnete da pijete i pridržavajte se toga. Ne plašite se da kažete:„ne hvala“ ako vam neko ponudi još jedno piće, a to je preko količine koju ste odlučili da popijete. Takođe, zapamtite da pijete polako, zdravoj jetri treba oko jedan sat da obradi jednu limenku piva. Ako pijete brže od toga, rizikujete da preopteretite jetru, a time i celo telo. Rezultat toga može biti jako naporan mamurluk sutradan. Ovo je naročito važno za proslave i druge socijalne okolnosti, gde pritisak od strane prijatelja može da vas natera na „samo još jedno“ pivo. Drugi savet je da nikada ne pijete na prazan stomak. Obrok pre nego što krenete u provod, zapravo može pomoći usporavanju apsorpcije alkohola. Pun stomak može vam uz to pomoći da smanjite količinu alkohola koju možete popiti. Teći, i jedan od najbitinjih saveta koji vas takođe može spasiti od teškog mamurluka jeste to da pijete vodu dok ste u izlasku. Alkohol dehidrira vaše telo, stoga je pametno popiti po koju vodu između alkoholnih pića. Ne samo da vam pomaže da smanjite konzumaciju alkohola, već takođe pomaže da vaše telo ostane hidrirano.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Ova piva morate probati

Većina njih vuče korene iz nekih davnih vremena, kada ljudi nisu znali o hemijskim procesima koji se dešavaju tokom proizvodnje

Saveti – Čuvanje piva

Većina ljudi ima barem jednu flašu piva koja već mesecima stoji u frižideru, bez obzira da li je čuvate za

Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije

Restoran Careva Ćuprija

Restoran Careva Ćuprija je ugostiteljski restoran sa dugom srpskom istorijom i tradicijom, i važi za jedan od spomenika grada Beograda.

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.