Kućno pivarstvo – Zašto su stakleni fermentori najpouzdaniji

Stakleni fermentori imaju značajne prednosti u odnosu na tipične plastične fermentore. Prvo, mnogo ih je lakše očistiti i sterilizovati. A već smo pisali o važnosti higijene i sterilizacije aparature.  Drugo, staklo (kao i nerđajući čelik) obezbeđuje 100% zaštitu od spoljašnjeg kiseonika, dok sa druge strane plastični fermentori (koji su u stvari obične plastične kante) mogu da puštaju kiseonik pogotovo kod dugotrajnih frementacija. Treće, plastični fermentori često imaju vrlo loše zaptivke oko vrha suda. Stakleni fermentor će bolje obaviti posao i dostupan je po veoma razumnoj ceni u većini prodavnica.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Zbog čega volimo pivo

Pivo je samo po sebi veoma ukusno i jedinstveno, ali može da bude mnogo više od toga Većini ljudi je

Pivara Razbeerbriga

U proizvodnji ove pivare je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome, odnosno

restoran mayka

Restoran Mayka

Restoran Mayka nalazi se u Beogradu, u ulici Nikole Spasića na broju 5. Enterijer restorana Mayka osmišljen je na način da steknete utisak kao da ste kod svoje kuće, uz primesu savremenog industrijskog dizajna.

Kabinet Taproom

Kabinet Taproom

Na oko 40 kilometara od Beograda, podno Avale, u mestu Nemanikuće, nalazi se pivara Kabinet. Pivara Kabinet je prva srpska

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc