Kućno pivarstvo – Zašto su stakleni fermentori najpouzdaniji

Stakleni fermentori imaju značajne prednosti u odnosu na tipične plastične fermentore. Prvo, mnogo ih je lakše očistiti i sterilizovati. A već smo pisali o važnosti higijene i sterilizacije aparature.  Drugo, staklo (kao i nerđajući čelik) obezbeđuje 100% zaštitu od spoljašnjeg kiseonika, dok sa druge strane plastični fermentori (koji su u stvari obične plastične kante) mogu da puštaju kiseonik pogotovo kod dugotrajnih frementacija. Treće, plastični fermentori često imaju vrlo loše zaptivke oko vrha suda. Stakleni fermentor će bolje obaviti posao i dostupan je po veoma razumnoj ceni u većini prodavnica.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Trattoria pizzeria Amici

Trattoria pizzeria Amici, nalazi se u Beogradu, ušuškana u Karađorđevom parku i predstavlja pravo mesto za ljubitelje italijanske hrane. Veliki

Restoran Piknik

Restoran Piknik je novosadski ugostiteljski objekat koji se nalazi na Ribarskom ostrvu. Koncept kojim se ovaj restoran bavi jeste tradicionalna

JELEN PIVO Časti nove tate

Ako si upravo postao tata, Jelen ti poklanja gajbu piva sa tvojim imenom da počastiš ekipu   U susret nam dolaze periodi slava i praznika,

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja