Svima je dobro poznato da je za odlaganje, odnosno sterenje, piva najbitnije pronaći hladno i tamno mestu. Na takvom mestu piva, posebno ekskluzivna piva kao što su limitirana izdanja, mogu da stoje duži  vremenski period, a da se ne pokvare niti da promene ukus. Kada znamo ove osnovne stvari, postavlja se sledeće pitanje. Da li se isplati ovaj dodatan trud i zalaganje kada je reč o starenju piva? Ako ne posedujete adekvatan podrum naravno da se ta investicija ne isplati, ali ako posedujete podrum malo je drugačija priča. Razlika između starenja piva u nekoj, recimo, ostavi i u podrumu je temperatura. U podrumu, jer se nalazi pod zemljom, je temperatura približno ista tokom cele godine. Dok sa druge strane temperatura iznad zemlje drastično se menja tokom cele godine. Ove promene u temperature mogu, verovali ili ne, drastično da utiču na kvalitet vašeg piva. Stabilnost uslova u podrumu je njegova glavna prednost. U takvim, može se reći perfektnim, uslovima vaše pivo može da stari čak 5 do 6 puta duže nego u uslovima koje nudi neka prostorija u kući ili stanu. Odnosno bilo koje drugo mesto na kojem čuvate vaše pivo. Pivo u običnim, da kažemo ne perfektnim, uslovima može da stoji oko godinu dana. Možda malo duže, ali godina dane je optimalno vreme. Dok u podrumu možete da starite vaša piva, a da pritom kada ih probate budu u skoro perfektnom stanju, minimum 5 godina. Ako već posedujete podrum onda bi vam bilo pametnije da vaša piva odlažete tamo. Jeste da morate malo više truda i volje da uložite, ali sve se to isplati kada na kraju dobijete pivo koje prkosi savršenstvu. Zato vam mi savetujemo da, ako ste u mogućnosti, piva odlažete na mestima poput podruma. Ako nemate slične mogućnosti nije kraj sveta, i dalje možete stariti vaša piva do duše ne u tolikoj meri.