Pivara Razbeerbriga

U proizvodnji ove pivare je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome, odnosno ne planiraju da proširuju asortiman

 

Pivara Razbeerbriga u svetu kraft pivarstva je od 2015. godine. Nalazi se u Bukovcu, nedaleko od Novog Sada. Kapacitet ove pivare je 5000 litara mesečno. U ovoj godini planiraju nabavku novih fermentora i proširenje proizvodnje. Kao ljubitelji piva želeli su da, baveći se kraft pivarstvom, naprave pivo po svom ukusu. Kao što i kaže njihov slogan – mi pravimo piva koja i sami volimo da popijemo. Počeli su sa crnim pivom, ali se priča ubrzo proširila na različite stilove od Red Ale, Double IPA do sezonskog Barley Wine. U proizvodnji je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome. Prevashodna ciljna grupa su mladi krafteri do kojih piva Razbeerbrige stižu preko pabova, pivnica i beer storova. Takođe, njiihova piva mogu da se nađu u 15 najvećih objekata trgovačkog lanca Roda.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

 

Bandiera Rossa

Bandiera Rossa je pivo sa izraženom karamelnom notom i snažnom hmeljnom aromom. Zavodljivo, snažno i pitko.

 

Stil Red Ale    

Alkohol  6,0%    

Preporučena temperatura serviranja 8 – 12 stepeni

 

 

Stalker

Stalker je double IPA I predstavlja pravu  snagu u čaši.  Snažnog i robusnog tela, intenzivnih aroma peperminta, bora i citrusa.

 

Stil Double IPA    

Alkohol 7.7%   

Preporučena temperatura serviranja 14 – 16 stepeni

 

Temper

Temper je najpoznatije i najpopularnije pivo ove pivare. Spoj cvetno – citrusnih aroma, pitkosti i osvežavajućih nota.

 

Stil Pale Ale  

Alkohol 5%   

Preporučena temperatura serviranja 8 – 12 stepeni

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Krigla

Krigla, Beer Mug, Seidel ili sa zaklopcem Steinn najpoznatija je posuda tj. čaša za ispijanje piva.

Restoran Piatto

Piatto je odličan novosadski restoran italijanske kuhinje koji se nalazi u ulici Branka Bajića, i koji pored izvanredne kuhinje, nudi

Mala fabrika ukusa

Mala fabrika ukusa je porodični restoran u jednom od najlepših delova starog Beograda – Neimaru. Taj deo grada ulepšali su

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.