Pivara Razbeerbriga

U proizvodnji ove pivare je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome, odnosno ne planiraju da proširuju asortiman

 

Pivara Razbeerbriga u svetu kraft pivarstva je od 2015. godine. Nalazi se u Bukovcu, nedaleko od Novog Sada. Kapacitet ove pivare je 5000 litara mesečno. U ovoj godini planiraju nabavku novih fermentora i proširenje proizvodnje. Kao ljubitelji piva želeli su da, baveći se kraft pivarstvom, naprave pivo po svom ukusu. Kao što i kaže njihov slogan – mi pravimo piva koja i sami volimo da popijemo. Počeli su sa crnim pivom, ali se priča ubrzo proširila na različite stilove od Red Ale, Double IPA do sezonskog Barley Wine. U proizvodnji je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome. Prevashodna ciljna grupa su mladi krafteri do kojih piva Razbeerbrige stižu preko pabova, pivnica i beer storova. Takođe, njiihova piva mogu da se nađu u 15 najvećih objekata trgovačkog lanca Roda.

Od piva koja najbolje reprezntuju ovu pivaru bi izdvojili:

 

 

Bandiera Rossa

Bandiera Rossa je pivo sa izraženom karamelnom notom i snažnom hmeljnom aromom. Zavodljivo, snažno i pitko.

 

Stil Red Ale    

Alkohol  6,0%    

Preporučena temperatura serviranja 8 – 12 stepeni

 

 

Stalker

Stalker je double IPA I predstavlja pravu  snagu u čaši.  Snažnog i robusnog tela, intenzivnih aroma peperminta, bora i citrusa.

 

Stil Double IPA    

Alkohol 7.7%   

Preporučena temperatura serviranja 14 – 16 stepeni

 

Temper

Temper je najpoznatije i najpopularnije pivo ove pivare. Spoj cvetno – citrusnih aroma, pitkosti i osvežavajućih nota.

 

Stil Pale Ale  

Alkohol 5%   

Preporučena temperatura serviranja 8 – 12 stepeni

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pet najboljih piva u Srbiji

Ovo su piva koja konzumenti najradije biraju, piva koja se najčešće i najviše piju, a vrhunskog su kvaliteta Veliki izbor

CHINOOK SESSION IPA

S.M.A.S.H. je pojam u pivarstvu koji objašnjava pivo sačinjeno od jednog slada i jednog hmelja – Single Malt And Single

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju